Evenimentul Zilei > Actualitate > Exclusiv. Polițiștii care le-au lăsat pe Luiza și Alexandra să moară au salarii de excelență
Exclusiv. Polițiștii care le-au lăsat pe Luiza și Alexandra să moară au salarii de excelență

Exclusiv. Polițiștii care le-au lăsat pe Luiza și Alexandra să moară au salarii de excelență

La aproape un an de la izbucnirea scandalului Caracal, ies la iveală amănunte uluitoare. Șefi care au gestionat dezastruoos dispariția celor două fete, Luiza și Alxandra, au primit salarii de excelență.

Revoltă în Poliția Română, pe seama salariilor de excelență acordate șefilor din poliție, rudelor sau sau unor angajați civili pe „relații și pile”.

Pe adresa mai multor sindicate s-au primit sesizări din partea oamenilor legii care arată modul discreționar în care s-au acordat premiile de excelență.

Un caz uluitor a fost semnalat pe pagina de facebook a Sindicatului Național al Agenților de Poliție (SNAP).

Mai exact, referitor la premierea polițiștilor de la IPJ Dolj:

„Să-i aprobi salariu de excelență șefului de serviciu care a gestionat dezastruos disparițiile celor două fete, Alexandra și Luiza, ăsta da tupeu!”.

Ez.ro a aflat, în exclusivitate, că personajul la care se face referire este comisarul șef Cristian Bonci, șeful Serviciului de Investigații Criminale (SIC) al IPJ Dolj.

Ofițerul se află pe lista celor care au primit salarii de excelență, deși el a coordonat acțiunea în cazul Luizei Melencu, adolescenta dispărută pe 14 aprilie 2019.

Oameni ai legii, chestionați de evz.ro, arată că șeful SIC, Cristian Bonci, dar și Marius Țițoiu, șef, la rândul lui, în Craiova, au primit acele salarii de excelență care se dau, din șase în șase luni, pentru merite deosebite.

Cei doi au avut în subordine postul de poliție Dioști, locul din care a disparut, pe 14 aprilie, Luiza Melencu, iar printre primele lucruri pe care le-au făcut a fost să îi trimită pe bunicii fetei dispărute la poligraf.

Ulterior s-a aflat că atât Luiza Melncu cât și Alexandra Măceșanu au fost răpite de Ghorghe Dincă, „Monstrul din Caracal” acuzat că le-a răpit și ucis pe cele două fete.

„Cei sancționați în acest caz au fost doar agenții, nicidecum șefii care au coordonat și care au dat ordinele”, a dezvăluit, în exclusivitate pentru evz.ro, un lider de sindicat.


„Barosanii cu epoleți” au milioane de euro în conturi. Salariile de excelență „umflă” pensiile șefilor din Poliție

MITĂ MASCATĂ în Poliție. Acuzații GRAVE. Cum se dau SALARIILE DE EXCELENȚĂ | EXCLUSIV EVZ


Liderul de sindicat a mai precizat că sunt numeroase plângeri, la nivel național, legate de modul în care se acordă aceste salarii de excelență.

„Este o deringoladă totală în perioada pandemiei, iar acest salarii s-au acordat, de multe ori, în mod discreționar”, au precizat oameni ai legii, în exclusivitate pentru evz.ro.

Ce înseamnă, practic, aceste salarii de excelență…

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE