Evenimentul Zilei > Actualitate > Exclusiv. Românii ard ca o torță în spitale! Colectiv se repetă la infinit. Ponta: Nimănui nu îi mai pasă. VIDEO
VIDEO

Exclusiv. Românii ard ca o torță în spitale! Colectiv se repetă la infinit. Ponta: Nimănui nu îi mai pasă. VIDEO

Podcastul EVZ Play de joi a fost scena unei dezbateri care pare să nu ajungă la vreo concluzie. La 6 ani de la drama Colectiv, nu s-a schimbat nimic. Președintele a promis spitale pentru marii arși, dar aceștia sunt transportați în străinătate. Românii ard de vii în spitale. Joi, doi oameni și-au pierdut viața la Ploiești, fiind vorba de al 11-lea incendiu al anului în spitalele noastre, incendii soldate cu zeci de morți.

Intervenit în direct în studioul EVZ Play găzduit de Robert Turcescu, fostul premier Victor Ponta, care a demisionat din funcție imediat după momentul Colectiv, deși nu îi ceruse în mod explicit nimeni, a comentat felul cum au evoluat lucrurile din 2015. Sau mai degrabă au involuat, deși s-au făcut mari promisiuni de la cel mai înalt nivel.

Ponta: Unde e „corupția ucide”? L-au găsit doar pe Piedone

„Am considerat că după o tragedie uriașă supărarea oamenilor trebuie satisfăcută. Iohannis avea o treabă să mă vadă pe mine jos. A promis spitale pentru marii arși, dar acum trimitem arșii în străinătate. Atunci aveam o secție amărâtă, acum nu mai avem niciun spital. Nu se putea a doua zi după ce ai scăpat de Ponta, dar sunt 6 ani. Nici la New York dacă se întâmpla nu au sute de paturi, dar să nu ai niciunul?

Mirel Curea a sesizat diferența esențială între cazurile Colectiv și Matei Balș. Ce spune de Iohannis
După Colectiv s-au făcut promisiuni mărețe. Au rămas doar promisiuni

Unde e corupția ucide după 6 ani? L-au găsit doar pe Piedone (n.r. – vinovat în dosarul Colectiv) și i-au schimbat încadrarea. Arde un spital, arde al doilea, al treilea. Faci o ședință și te urci peste miniștri să facă ceva. Nimănui nu îi mai pasă. Nimeni nu face nimic. Nu mă aștept să protesteze cineva. Noi nu mai suntem democrație. Vom avea mereu Colectiv”, a observat liderul Pro România.

Ați mai auzit ceva de infecțiile nosocomiale?”

„Prin supraaglomerarea secțiilor ATI concentrația de oxigen se înjumătătește. Nu e teoria probabilităților, vor lua foc în continuare”, a remarcat jurnalistul Mirel Curea. Moderatorul Robert Turcesu a atras atenția că pur și simplu românilor a ajuns să le fie frică să se mai interneze în spitale chiar dacă sunt într-o situație critică. „Ați mai auzit ceva de infecțiile nosocomiale?”, a întrebat Ponta.

„Asta e mediocritatea lor (n.r. – a guvernanților), alegerea căii de mijloc”, a completat jurnalistul Octavian Hoandră.

USL a fost cel mai bun guvern al României”

Pe de altă parte, chestionat de Turcescu cum vede coaliția în formare PSD – PNL, care nemulțumește mulți români, Victor Ponta, fost președinte al PSD, a remarcat că i se pare „cea mai bună soluție, mai ales că la vremea lui „USL a fost cel mai bun guvern al României”.

Foto: incendiu la Spitalul Județean din Ploiești

Versiunea completă a emisiunii poate fi vizionată aici:

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: