Explicaţiile lui Dragnea oferite în direct la Antena 3 au fost complet neconvingătoare. Nici măcar publicul captiv PSD nu a percutat şi subiectul a fost tratat aproape în unanimitate ca fiind unul caraghios şi ridicol. În acest context, în care preşedintele social-democraţilor şi-a zdruncinat serios credibilitatea şi în rândul membrilor partidului, se încearcă recredibilizarea poveştii asasinatului.

Mai exact, pe surse, se aruncă în piaţă ideea că Liviu Dragnea a fost într-adevăr urmărit de cetăţeni străini. Motivul? Afacerile acestuia din Brazilia. Mafioţii din Fortaleza, locul unde liderul PSD are multe afaceri, s-ar fi simţit păcăliţi după ce procurorii au pus mai multe sechestre pe averea lui, iar acesta nu a mai putut circula banii. Mafioţii ar fi trimis câţiva băieţi care să-l avertizeze pe Dragnea că sunt supăraţi şi că-l aşteaptă să-şi respecte promisiunile făcute anterior. De aici şi semnul cu mâna la gât. 

Conform aceloraşi surse, autorul poveştii asasinatului ar fi Doru Buşcu, patronul Caţavencii. Alte surse ale CAPITAL. RO insistă, însă că la mijloc s-ar afla un alt strateg, cu care Darius Vâlcov ar rezona foarte bine.

Jurnaliştii de la Rise Project au prezentat pe larg afacerile preşedintelui PSD din Brazilia şi au povestit şi despre vacanţele exotice pe care le petrecea aici împreuna cu Irina Tănase, actuala iubită, consilier lui la acea vreme.