Italia trăiește de aproximativ o lună un coșmar, care ușor-ușor a început să prindă contur și în restul Europei. Coronavirusul a secerat peste 4.000 de oameni, cifră care situează peninsula lideră într-un clasament sumbru al victimelor. Zeci de mii de români au plecat din „Cizmă” și au luat calea spre țara natală, alertați de situația gravă.

Evz.ro a vorbit cu o româncă aflată în miezul evenimentelor, rămasă în centrul unei probleme ce ține cu sufletul la gură nu doar Italia, ci întreaga lume. Camelia Ceasar are 22 de ani și joacă fotbal la echipa AS Roma. Sportiva a plecat din România atunci când avea 5 ani, alături de familie.

Părinții s-au stabilit la Torino și au mai adus pe lume un băiat, Dario. Atrasă de fotbal, Camelia a început să practice „Sportul Rege” în mod serios și la 14 ani a debutat în poarta lui AC Torino.

Remarcată de Brescia, a ajuns în orașul în care la începutul anilor ‘90 idoli erau Mircea Lucescu, Gheorghe Hagi, Ioan Ovidiu Sabău și Florin Răducioiu. În vara anului trecut, Camelia s-a transferat la Roma, după ce a îmbrăcat tricoul celor de la AC Milan, un sezon.

Evz.ro: Bună, Camelia! Ce faci, cum ești?

Camelia Ceasar: Bună ziua! Sunt acasă, la Roma, la izolare. Urmăresc și eu situația asta. E un fel de război aici, sunt îngrijorată, la fel ca toată lumea. Suntem în ceea ce se cheamă zona roșie.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE