La doar 29 de ani, un tânăr din București a fost găsit spânzurat într-un apartament pe care îl închiriase în regim hotelier, în sectorul 4. Semnele de întrebare au apărut atunci când evz.ro a aflat în exclusivitate că cel decedat era un deținut căutat în toată țara.  Deși era recidivist și fusese condamnat la 9 ani de închisoare pentru tâlhărie, Florin Valentin Baltariu fusese învoit pentru 24 de ore din Penitenciarul Rahova.

Deținutul a fost dat în urmărire pe 28 februarie, așa cum anunțase Penitenciarul Rahova, într-un comunicat oficial.

Însă, după moartea sa, Administrația Națională a Penitenciarelor nu a mai transmis nimic. De parcă era, în continuare, căutat.

Atunci când am aflat că, de fapt, tânărul a fost găsit spânzurat în 29 februarie, am început să ne interesăm.

Așa am aflat că, deși fusese condamnat de mai multe ori, ultima oară pentru tâlhărie, tânărul a mai avut parte de eliberări condiționate din partea comisiei de la Penitenciarul Rahova.

Oficial, Poliția Română, Poliția Capitalei și Poliția Ilfov nu au transmis nimic despre moartea suspectă a tânărului și nici unde a fost găsit.

În schimb, surse din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) au confirmat, în exclusivitate pentru evz.ro, că deținutul pe care îl dăduseră dispărut a fost găsit decedat.

„Printr-o notă a Inspectoratului General al Poliției Române am fost informați că deținutul a fost găsit decedat”, au precizat aceleași surse, în exclusivitate pentru evz.ro.

Nu a fost indicat, însă, locul în care a fost găsit și nici împrejurările morții tânărului…

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE