Evenimentul Zilei > Sport > Exclusiv. Marea lovitură din perioada transferurilor. De la Arsenal, la Petrolul?
Exclusiv. Marea lovitură din perioada transferurilor. De la Arsenal, la Petrolul?

Exclusiv. Marea lovitură din perioada transferurilor. De la Arsenal, la Petrolul?

Petrolul visează cu ochii deschiși către promovarea în Liga și încearcă în această perioadă să pună cireașa pe tort prin aducerea lui Yaya Sanogo, fostul mijlocaș al celor de la Arsenal. Interesant este faptul că atacantul are 28 de ani, situație atipică pentru fotbaliștii celebri care doresc să vină în fotbalul românesc.

Marea lovitură pe piața transferurilor din România nu vine de la Gigi Becali, nici din Liga 1, ci din eșalonul secund. De la Petrolul. Conducerea „lupilor” a început, în urmă cu trei săptămâni, negocierile cu un jucător cu pedigree de fotbalist și cu un istoric care cuprinde echipe precum Arsenal și Ajax.

Petrolul concurează cu echipe din Portugalia și Marea Britanie

În vârstă de 28 de ani, Yaya Sanogo are gândurile îndreptate și către România, liga a doua. Asta chiar dacă atacantul de culoare mai este ofertat de echipe din Portugalia și chiar Marea Britanie.

Conform surselor autorizate ale Evenimentului Zilei, conducerea Petrolului a avut mai multe discuții cu reprezentanții legali ai fotbalistului. Zilele următoare, acesta trebuie să dea un răspuns definitiv. Cert este că, în cursul zilei de miercuri, Petrolul a obținut acordul impresarilor ca Yaya Sanogo să se deplaseze în România pentru discuțiile finale!

Yaya Sanogo, la Patrolul?
Yaya Sanogo este ademenit de conducerea Petrolului cu o sumă importantă de bani

Sponsorul Petrolului dă banii

Pentru aducerea lui Yaya Sanogo, Petrolul e dispusă să bage mâna în buzunar și să îi ofere fotbalistului de renume un salariu atractiv. Aducerea francezului în Liga 2 ar presupune și o bonificație pe măsura numelui său, susțin sursele din anturajul clubului prahovean. Iar cei care s-au oferit să suporte costurile financiare cu atacantul de 28 de ani sunt sponsorii principali ai „lupilor”.

„Nu vom divulga salariul ca să nu aducem discuții în interiorul echipei. Și jucătorii trebuie să înțeleagă că dacă Yaya Sanogo acceptă să vină în România, el trebuie plătit cu o sumă pe măsura calităților sale. Faptul că Sanogo nu a jucat în ultimul an ne dă o speranță că acest transfer se poate realiza. Dacă juca și era în formă, șansele să îl aducem erau de zero”, au punctat „insiderii” Evenimentului Zilei.

Petrolul confirmă informațiile Evenimentului Zilei

Reporterii Evenimentului Zilei au discutat cu oficialii Petrolului despre negocierile neașteptate pe care formația din Liga a doua le-a purtat cu Yaya Sanogo și impresarii săi. „Nu știu de unde aveți informațiile, dar da. Ne-am manifestat interesul pentru Yaya Sanogo din urmă cu trei săptămâni. Nu știu dacă putem să aducem un jucător de calibrul său, putem doar spera. Vom vedea ce o să se întâmple, dar cred ca șansele sunt reduse. Am înțeles că ar avea, într-adevăr, și oferte din Portugalia, Marea Britanie și din alte țări”, a declarat Costel Lazăr.