Evenimentul ZileiMondenExclusiv. Gest superb făcut de Paula Seling pentru bolnavii Covid de la Spitalul Piatra Neamț

Exclusiv. Gest superb făcut de Paula Seling pentru bolnavii Covid de la Spitalul Piatra Neamț

Exclusiv. Gest superb făcut de Paula Seling pentru bolnavii Covid de la Spitalul Piatra Neamț
La Spitalul din Piatra Neamț a fost, astăzi, o mică sărbătoare. Un crâmpei de bună dispoziție, numărat în zeci de minute, și-a făcut loc în peisajul dramatic al unității sanitare moldave care, de când a început pandemia, e plină până la refuz cu pacienți bolnavi cu COVID-19.

Paula Seling le-a făcut un dar de suflet oamenilor suferinzi, dar și personalului medical care luptă pentru fiecare viață atacată de virusul ucigaș.

Paula Seling a ținut un mini-concert chiar în curtea spitalului, imobil ale cărui ferestre și balcoane au fost transformate, în timpuri dictate de restricții care impun distanțarea, în peluze cu spectatori, cu fani ai artistei .

Paula Seling a fost ”pansament” pentru suflet: 25 de minute de uitare

Conducerea spitalului din Piatra Neamț și asociația umanitară implicată în ridicarea în curtea unității sanitare a unei noi secții ATI – una modulară care să o înlocuiască pe cea distrusă de incendiul de acum câteva luni -, s-au gândit să le facă pacienților și personalului medical o surpriză. Se le ofere în dar câteva zeci de minute de relaxare, de uitare a momentelor cumplite pe care, împreună, le traversează. Și ce ”pansament” pentru sufletele și trupurile obosite ale celor prinși în această încleștare cu moartea putea fi mai bun decât muzica!

Paula Seling a fost artista care a răspuns fără să stea pe gânduri invitației de a le alina suferința celor bolnavi. De a cânta câteva melodii dragi ei pentru toți cei aflați în spital: pacienți, medici, asistențe, infirmiere și brancardieri. Au fost 25 de minute în care muzica a purtat pe aripile ei speranța la viață, reușita în fața viruslului ucigaș.

Cântăreața, pe scenă, în fața spitalului. Spectatorii, în balcoane și în saloane

Artista și-a ținut mini-recitalul urcată pe o scenă improvizată în curtea spitalului, chiar sub balcoanele saloanelor bolnavilor. Spectatori i-au fost pacienții mai valizi, dar și doctori și asistente pentru care spectacolul nu a coincis cu vreo urgență medicală. Toți și-au ocupat locuri strategice la ferestre și în balcoane. Firește, în tot cu pandemia cu care se luptă, spectatorii Paulei au fost echipați corespunzător cu halate, măști care le-a acoperit gura și nasul, iar pe cap au avut acele capișoane din plastic.

Aplauze de final pentru Paula Seling, dar fără autografe

Firește, prestația cântăreței Paula Seling a fost răsplătită cu aplauze venite din partea publicului spectator aflat în balcoanele spitalului.

Din păcate, sesiunea de autografe a fost amânată din cauza restricțiilor impuse de pandemie, motiv pentru care fanii – pacienți, personal medical și auxiliar din Spitalul Piatra Neamț -, s-au mulțumit doar cu filmările făcute de la distanță în care au înregistrat fiecare melodie cântată pe durata celei aproape o jumătate de oră, atât cât a durat mini-recitalul. Darul Paulei Seling oferit în semn de solidaritate bolnavilor de COVID-19 și de recunoștință celor care îi îngrijesc.

 


Accesează: