Evenimentul Zilei > Actualitate > Exclusiv EVZ. Doctorul lui Cătălin Hîldan, doi ani cu suspendare
Exclusiv EVZ. Doctorul lui Cătălin Hîldan, doi ani cu suspendare

Exclusiv EVZ. Doctorul lui Cătălin Hîldan, doi ani cu suspendare

„Evenimentul zilei” a aflat că moartea lui Cătălin Hîldan a fost cauzată de o gafă imensă a fostului medic al echipei Dinamo, Mircea Lucaciu.

 Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oltenița, Gherghina Ciupea, ne-a dezvăluit că fotbalistul dinamovist a murit, pe 5 octombrie 2000, asfixiat cu propria vomă.


La vremea respectivă, în 2000, inclusiv oficialii IML au spus că fotbalistul a murit din cauza insuficienței cardiace, produsă de virusul hepatitei C. Magistratul din Oltenița ne-a explicat că, în urma cercetărilor la care a participat, în calitate de procuror, s-a constatat că fotbalistul Cătălin Hîldan s-a înecat cu un bol alimentar care i-a obturat căile respiratorii. Vinovat de moartea sportivului a fost găsit medical echipei Dinamo, Mircea Lucaciu. Acesta a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare și interzicerea unor drepturi, sentință rămasă definitivă chiar și după ce doctorul a atacat hotărârea inițială.

I-a făcut acupunctură

În urmă cu 16 ani, ancheta efectuată de procurorii din Oltenița a stabilit că Mircea Lucaciu nu a luat măsurile de urgență impuse în momentul în care Cătălin Hîldan s-a prăbușit, inconștient, pe gazon, adică să îi elibereze căile respiratorii. În fața anchetatorilor, Lucaciu a spus că a ales să îi facă acupunctură, luând ca exemplu o intervenție asupra unui fotbalist din străinătate care și-ar fi revenit după aceea. Din datele anchetei a mai reieșit că fotbalistul dinamovist a murit pe stadionul pe care a avut loc partida amicală dintre Dinamo și echipa șantierului naval Oltenița. „La spital a fost transportat mort”, ne-a dezvăluit procurorul Gherghina Ciupea.

Este proprietarul unei clinici

Cătălin Hîldan a stat mai bine de cinci minute pe gazon, timp în care creierul nu a mai fost oxigenat. Drept urmare, în urma cercetărilor, în timpul cărora a fost audiată toată echipa de fotbal Dinamo, inclusiv Cornel Dinu, s-a stabilit că singurul vinovat de moartea „unicului căpitan” a fost Mircea Lucaciu.

În mod surprinzător, știrea condamnării doctorului Lucaciu nu a apărut până acum, pe arhivele de pe internet, deși sunt zeci de articole ale vremii despre moartea fotbalistului. Mircea Lucaciu este acum proprietarul unei clinici de recuperare din Oradea.