Evenimentul Zilei > Actualitate > Exclusiv. Despre Coronavirus în biserici. Dezvăluirile unui preot ortodox VIDEO
VIDEO

Exclusiv. Despre Coronavirus în biserici. Dezvăluirile unui preot ortodox VIDEO

În a treia duminică din Postul Paștelui, cu o zi înainte să intre în vigoare starea de urgență decretată de președintele Klaus Iohannis, din cauza răspândirii Coronavirus, credincioșii au avut acces limitat în bisericile ortodoxe. Cu toate acestea, nu au fost interzise sărutul icoanelor și a Sfintei Evanghelii. Despre măsurile luate în această perioadă de cumpănă și sfaturile duhovnicești adresate credincioșilor a relatat, pentru evz.ro, preotul Ilie Costescu, de la Biserica „Sfântul Ilie” Titan

Un număr redus de credincioși au putut participa la slujbele din incinta bisericilor ortodoxe, în a treia duminică din Postul Paștelui, din cauza măsurilor luate împotriva Coronavirus. Așa cum am putut vedea, în timp ce am mers să mă rog și să aprind lumânări la două dintre bisericile din București, enoriașii, în marea lor parte, au ascultat sfaturile preoților de a nu depăși numărul de 50 de persone în incinta lăcașelor de cult, precum au fost sfătuiți de autorități.

Asta nu înseamnă că mulți dintre credincioși nu au au stat în curte, unde au fost amplasate difuzoare, pentru a asculta slujba și Sfânta Evanghelie după Ioan, despre fântâna lui Iacob.

În cadrul slujbelor din toate bisericile din România s-a citit mesajul Preafericitului Patriarh Teoctist.

Am întrebat enoriași dar și slujitori ai Bisericii despre măsurile luate.

„Sunt puse la intrare dezinfectante”, ne-a răspuns doamna care vindea lumânări la Biserica „Acoperământul Maicii Domnului”. „Și oamenii sărută icoanele sau li s-a interzis?”, am întrebat. „Nu s-a interzis. Dar fiecare cum îl îndeamnă conștiința. Noi, oricum, le ștergem și le dezinfectăm în fiecare zi”, ni s-a răspuns. De altfel, am văzut amplasate două icoane la intrare în lăcașul de cult, pentru cei care nu pot să intre în biserică, atunci când se depășește numărul de enoriași.

Măsuri asemănătoare au fost luate și la Biserica „Sfântul Ilie” Titan, acolo unde l-am întâlnit pe preotul Ilie Costescu…

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE