Evenimentul Zilei > Justitie > Exclusiv. Cine este tânăra din Nădlac, arestată pentru propagandă teroristă
Exclusiv. Cine este tânăra din Nădlac, arestată pentru propagandă teroristă

Exclusiv. Cine este tânăra din Nădlac, arestată pentru propagandă teroristă

Detalii interesante ies la iveală în legătură cu tânăra acuzată de propagandă teroristă. Femeia a fost arestată preventiv, vineri, pentru 30 de zile. Anchetatorii au stabilit că se pregătea să faciliteze venirea în țară a unor teroriști și se instruia, când a fost săltată de DIICOT. Femeia din Nădlac a început să cocheteze cu islamiștii de mai bine de un an. Ea a intrat în atenția autorităților statului anul trecut.

Potrivit DIICOT, femeia, care de-a lungul timpului a accesat și diseminat în mod repetat de materiale de propagandă teroristă, prin intermediul sistemelor informatice sau altor mijloace de comunicaţii electronice, trecea ”un proces treptat de radicalizare”, cu ajutorul contactelor stabilite online cu diferiţi susţinători ai ”unei organizaţii teroriste din Orientul Mijlociu”.

Ajunsese în punctul în care ea însăși instiga, prin diverse mijloace, la săvârşirea unui act de terorism.

Arădeanca ajunsese să fie instruită de străinii cu care a colaborat despre cum să evite monitorizarea instituțiilor statului. A folosit simultan 21 de adrese de e-mail, telefoane sau cartele reîncărcabile, pe care le schimba la intervale regulate de timp. Mai mult, la sfatul colaboratorilor ei, a folosit și VPN-uri pentru a-și ascunde conexiunile.

”Aceşti cetăţeni străini au rolul de a recruta diferite persoane, în scopul însuşirii ideilor şi credinţelor fundamentaliste, scop în care postează constant mesaje şi simbolului specifice organizaţiei teroriste din Orientul Mijlociu, filme şi fotografii cu arme sau luptători înarmaţi, scene de luptă, execuţii de prizonieri, pregătirea atentatorilor sinucigaşi, predici ale unor clerici radicali”, susţine DIICOT.

În urma percheziţiilor, din locuința ei, au fost ridicate un un telefon mobil, o cartelă telefonică, un card micro SD şi 25 de CD/DVD-uri. Femeia a ajuns până acolo încât și-a arătat disponibilitatea de a lupta de partea fundamentaliştilor islamici împotriva ”infidelilor” occidentali. Începuse să primească inclusiv bani de la colaboratorii săi, pentru a pregăti viitoarele acțiuni, mai arată anchetatorii.

E interesant însă a arăta cine e tânăra de 33 de ani. Surse apropiate anchetei au declarat pentru Evz.ro că arădeanca nu a avut niciodată un loc de muncă. În toată viața ei, singurii bani câștigați au fost din prostituție. În casa din Nădlac, de unde au luat-o, joi procurorii DIICOT, locuia în gazdă, la un pensionar.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE