Evenimentul Zilei > Justitie > EXCLUSIV. Cine e SOȚIA judecătorului Stan Mustață, mort în penitenciar!
EXCLUSIV. Cine e SOȚIA judecătorului Stan Mustață, mort în penitenciar!

EXCLUSIV. Cine e SOȚIA judecătorului Stan Mustață, mort în penitenciar!

Elena Mustață a intervenit deseori în emisiunile TV, încercând cu disperare să demonstreze nevinovăția soțului ei. Alături de ea ăîn toată această dramă a fost o armată de oameni - părinți și copii.

Elena Mustață și-a petrecut toată viața la catedră. Femeia a preluat și a format, de-a lungul careierei sale în învățământ, zeci de generații de copii. Oriunde merge, se găsește întotdeauna cineva să i se adreseze cu „Sărut mâna, doamna învățătoare!”.

Elena Mustață predă de peste 30 de ani la Școala Generală Nr. 3 „Nicolae Titulescu” din Capitală, cunoscută ca fiind una dintre cele mai bune insituții de învățământ înainte și după anii 90.

Foștii elevi își amintesc cu drag metodele ei de predare: „A fost întotdeauna, în orice circumstanță, un om blând și apropiat de copii. Nu a lovit niciodată un copil și nici nu a jignit. Impunea respect prin eleganța ei, prin faptul că deși știai că ai făcut o prostioară, ea îți explica cu multă blândețe unde ai greșit. După dânsa, nu am mai întâlnit un astfel de dascăl în învățământ”, spune Monica Ionescu, fostă elevă a doamnei învățătoare Mustață.

„Copiii” din clasa ei, acum adulți, își amintesc și de judecătorul Stan Mustață: „Nu l-am văzut niciodată la față, dar doamna învățătoare ne povestea cu multă dragoste despre el și fiica lor. Când vorbea despre familia ei i se lumina chipul. Spunea că soțul ei este sufletul ei pereche și că e un tată dedicat. Acum, prin ochii unui om matur înțelegem altfel aceste cuvinte. Și e tragic cum o femeie atât de solară, cu o familie perfectă și căreia nu aveai ce să-i reproșezi, a ajuns să fie dărâmată și îndurerată în așa fel”, a mai spus un fost elev.

Elena Mustață se implica în cazuri sociale

Foști colegi ai Elenei Mustață, dascăli și ei, își amintesc că învățătoarea mereu se implica în cazuri sociale. Facea chetă pentru rechizite și haine, lua în clasa ei copii cu deficit de atenție – deși sistemul de atunci impunea ca acești copii să meargă în clase speciale. An de an, femeia este vizitată în cancelarie de foști astfel de elevi, cu brațele pline de flori și care îi mulțumesc pentru șansa oferită, ne-au povestit cadrele didactice din Școala nr. 3. 

 

 

 

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro
Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: