Evenimentul Zilei > Politica > Exclusiv! Andrei Marga, candidatul-surpriză la Cotroceni?! „Are ceva care prinde la poporul român”
VIDEO

Exclusiv! Andrei Marga, candidatul-surpriză la Cotroceni?! „Are ceva care prinde la poporul român”

După ce declarațiile sale au inflamat autoritățile din Ucraina, Andrei Marga, fostul ministru al Educației și rector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, nu doar că nu și-a retras vorbele, ba chiar le-a subliniat. Acest fapt l-a făcut pe Ion Cristoiu, fostul său coleg de facultate, să-l vadă un potențial candidat la Alegerile Prezidențiale.

„Mai există o explicație. Cineva, o forță, creează un culoar pentru Andrei Marga. (…) Sau a simțit pericolul sau avem acum un candidat la președinție din partea suveraniștilor. Răspunsul lui este zdrobitor pentru imaginea publică. E un tip care dă citate. Eu nu dau citate. Deci dacă vreți un candidat sau stegarul unei forțe suveraniste și conservatoare în România, el este.”, a spus jurnalistul la podcastul Cristache & Cristoiu.

Andrei Marga în locul lui George Simion?

„Pe fondul unei căderi uriașe a lui Simion. Puteau să-l mai țină. Direcția lui cu care a venit el, trebuia să aibă în jurul lui cei mai mari intelectuali români. Cum e Marga. Ca Marga sunt foarte mulți care gândesc, sunt cercetători, istorici. Pe cine are el în jur? Spuneți-mi și mie un intelectual. (…) Eu spun că dacă e vorba să găsești la ora actuală o personalitate care să susțină forțele ale demnității în România, ale suveranismului și care vine și din Occident, este el. A făcut doctoratul în Germania. Nu e un om căruia să-i zici, cine ești tu, George Simion de la galerie? Și are ceva care prinde la poporul român. Referirea culturală. Și uitați-vă la el, n-a dat înapoi”, e de părere Ion Cristoiu.

Săptămâna trecută, la lansarea cărții sale de la Alba Iulia, fostul ministru al Educației a declarat că Ucraina este în frontiere nefirești și că ar trebui să cedeze teritorii Ungariei, Poloniei, României și Rusiei. Declarația a fost taxată până și de consilierul lui Zelenski, care îl acuză pe profesorul român că ar fi un agent al Moscovei.

„În cazul Marga este foarte grav că a fost o intervenție a ministerului Afacerilor Externe, care era absolut aberantă, că n-avea nicio legătură și intervenția huliganică a consilierului lui Zelenski.”, a mai spus Ion Cristoiu.

 

 

 

 

 

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa [email protected]