Evenimentul Zilei > EVZ Special > Exclusiv! Adevărul din spatele poveștii cu șefii Poliției Dej aflați la petrecere. Un fake news de zile mari
Exclusiv! Adevărul din spatele poveștii cu șefii Poliției Dej aflați la petrecere. Un fake news de zile mari

Exclusiv! Adevărul din spatele poveștii cu șefii Poliției Dej aflați la petrecere. Un fake news de zile mari

Zilele trecute, toate televiziunile au întors pe toate fețele un subiect de la Dej, județul Cluj, în care șeful Poliției Dej petrece, alături de colegi, în timpul stării de urgență.

Comisarul Alin Câmpean a fost acuzat, la finalul săptămânii trecute, că a încălcat cât a putut de mult prevederile din ordonanțele militare, care interzic adunările în grupuri mai mari de trei persoane sau de organizarea de petreceri. Mai mult, șeful Poliției Dej, alături de colegii lui erau acuzați că nu dau doi bani pe starea de urgență, sfidând toate normele emise de Ministerul de Interne.

În urma acestei știri, la nivelul Inspectoratului de Poliție a Județului Cluj a fost demarată o anchetă disciplinară care să elucideze ce s-a întâmplat. „În urma imaginilor şi a informaţiilor apărute în spaţiul public, conform cărora un poliţist cu funcţie de conducere ar fi participat la un eveniment împreună cu mai multe persoane, aspect care contravine prevederilor legale în vigoare pe perioada stării de urgenţă, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj a dispus efectuarea unor verificări pe linie internă, pentru clarificarea tuturor aspectelor şi luarea măsurilor legale care se impun”, a precizat la momentul respectiv IPJ Cluj.

Unul dintre polițiștii care se ocupă de această anchetă susține că totul este un fake news de zile mari. ”La Dej au existat două aspecte. Unul se referă la petrecerea la care a participat șeful Poliției Dej, comisarul Alin Câmpean, și al doilea, o altă petrecere, tot privată, unde au participat alți doi polițiști, unul de la Circulație și altul de la Ordine Publică, tot din Dej. Despre această petrecere se spune că a fost organizată de interlop. Fiecare este cu povestea ei.

Cea cu șeful Poliției Dej este un fake news”, a declarat pentru EVZ, un polițist clujean, implicat în această cercetare disciplinară.

Revenind la petrecerea la care a participat șeful Poliției Dej, ancheta deschisă s-a închis la fel de repede, pe motiv că ”fapta nu există”. Fotografia în care șeful Poliției Dej apare la grătare a fost făcută pe data de 8 septembrie 2019, și nu în aprilie 2020, așa cum s-a speculat, fără să se verifice. Fotografia a apărut acum pe facebook, ca urmare a faptului că un alt participant la respectiva petrecere a pus un ”remember”, acest lucru fiind interpretat în mod eronat.

Contactat de EvZ, comisarul Alin Câmpean a declarat că el nu s-a putut apăra deoarece era în curs o anchetă disciplinară. ”Eu respect toate normele din cadrul Ministerului de Interne. Aceste norme interzic să faci comentarii de orice fel în perioada în care se află pe rol o comisie de anchetă”, a spus polițistul.