Prima dintre cele mai transparente acțiuni de primenire vizează averile academicienilor! Bunurile mobile și imobile ale „nemuritorilor”, menționate deja în declarațiile aferente, urmează să fie expuse (și) pe siteul Academiei Române, măsură care a suscitat discuții aprinse în rândurile „părinților patriei”.

„Recomandarea” ANI

De remarcat că academicienii români, obligați de lege, livraseră deja date legate de bunurile lor Agenției Naționale de Integritate (ANI). Mai mult, potrivit unei „recomandări” emise de ANI, declarațiile de avere ale cărturarilor figurau și pe siteul oficial al Academiei Române. Doar că, atenție!, nu oricine le putea accesa!

Cu alte cuvinte, românul de rând, plătitorul de taxe, putea să navigheze o sută de ani pe acad.ro, adresa virtuală (și oficială) a Academiei, și n-ar fi putut vedea nici măcar cât câștigă, lunar, până la sfârșitul vieții (doar și din acest motiv li se spune „nemuritori”), un academician.

Să începem cu liderii! Cu cel mai misterios dintre ei

Eh, pentru că așa este normal și civilizat, dar și pentru că românii sunt extrem de curioși – iar treaba noastră este să-i informăm, să le potolim această sete de cunoștințe – vă prezentăm mai jos date, cifre și mențiuni legate de averile domnilor care conduc Academia Română.

 

Menționez că declarațiile de avere ale conducătorilor Academiei Române provin de pe acad.ro și sunt valabile pentru anul 2019.

Voi începe cu aprofundarea datelor furnizate de dl. acad. gen. mr. (rezervă) prof. dr. Victor Voicu, vicepreședintele Academiei Române, și voi explica și de ce.

Pentru că domnia sa este un personaj al instituției (nu mai insist aici asupra situației aiuritoare în ceea ce-l privește – Victor Voicu ar fi, de fapt, incompatibil cu funcția deținută deoarece în 2018 a fost cercetat penal de Înalta Curte de Casație și Justiție).

De altfel, Victor Voicu este considerat drept unul dintre cei mai avuți nemuritori. Dar să lăsăm cifrele să vorbească!

Șase terenuri

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE