Excelenţa sa Hans Klemm: “În Statele Unite au murit mult mai mulţi oameni. 100 de oameni. Asemănarea este înfricoşătoare” VIDEO cu incendiul din clubul american

Excelenţa sa Hans Klemm: “În Statele Unite au murit mult mai mulţi oameni. 100 de oameni. Asemănarea este înfricoşătoare” VIDEO cu incendiul din clubul american

Ambasadorul american la Bucureşti Hans Klemm a vizitat duminică dimineaţa locul tragediei din Capitală, unde vineri noaptea au murit 29 de tineri. Cu această ocazie, diplomatul american a amintit cu această ocazie că şi Statele Unite s-au confruntat cu o situaţie similară acum câţiva ani, când, într-un club de noapte din Rhode Island, 100 de oameni au murit în condiţii asemănătoare, în 2003.

"Sunt foarte întristat de tragedia care s-a produs aici vineri seară. După cum ştiţi, din păcate este îngrozitor de asemănătoare cu un eveniment care s-a produs în Statele Unite în urmă cu 12 ani. În Statele Unite au murit mult mai mulţi oameni. 100 de oameni. Dar asemănarea este înfricoşătoare. Au fost circumstanţe foarte asemănătoare. Sunt îndurerat, este îndurerată Ambasada mea, pentru că atât de mulţi români tineri, atât de mulţi tineri şi-au pierdut viaţa vineri seară. Americanii îşi amintesc de evenimentele de acum 12 ani şi sunt îngroziţi de asemănările cu ceea ce s-a întâmplat aici, la Bucureşti, vineri noapte", a adăugat ambasadorul.

În februarie 2003, un incendiu la clubul Station Warwick din Rhode Island, în Statele Unite, a omorât 100 de persoane şi a rănit peste 200. Artificiile folosite de o formaţie de muzică au aprins spuma inflamabilă din interiorul clubului.  

Ne puteți urmări și pe Google News