Examene 2024. Lista liceelor din București care au suplimentat numărul de locuri

Examene 2024. Lista liceelor din București care au suplimentat numărul de locuri Sursa foto: Arhiva EVZ

Cu admiterea la liceu tot mai aproape, numeroase școli din București au suplimentat numărul de locuri disponibile în acest an, în comparație cu anii precedenți.

În București, șapte colegii și licee au extins numărul de locuri disponibile pentru admiterea din acest an.

În acest context, inspectoratele școlare din întreaga țară au început deja să publice broșurile de admitere pentru anul 2024 la liceu.

Admiterea la liceu. Unitățile de învățământ care au suplimentat numărul de locuri

La Colegiul Național „Sfântul Sava”, s-a creat o clasă suplimentară pentru profilul „Științele Naturii”, într-o mișcare similară cu cea a Colegiului Național „Mihai Eminescu”.

Ne puteți urmări și pe Google News

La „Sfântul Sava”, în anul 2023, ultimul admis în acest profil a avut o medie de 9,67.

Colegiul Național „Şcoala Centrală” a adăugat o clasă suplimentară de bilingv francez și una de Matematică Informatică.

În același timp, pentru admiterea la liceu din acest an, elevii care vor să se înscrie la Colegiul Național „Emil Racoviță”, trebuie să știe că s-au înființat două clase de Filologie.

Elevi

Elevi. Sursa foto: Arhiva EVZ

De asemenea, Școala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu” a mărit numărul de locuri prin adăugarea unei clase la Filiera tehnologică – Servicii Turism și Alimentație.

La Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”, s-a adăugat o clasă suplimentară la profilul „Științe Sociale”, în timp ce Liceul Teoretic „Eugen Lovinescu” va avea o clasă adițională pentru profilul Filologie.

Broșura de admitere, publicată de Inspectoratul Școlar

Broșura pentru admiterea la liceu în București a fost publicată luni, 20 mai, cu o zi înainte de prima probă a aptitudinilor pentru elevii care doresc să intre la un liceu vocațional. Cu toate acestea, conform calendarului oficial al Ministerului Educației, broșura ar fi trebuit să fie publicată în data de luni, 13 mai.

Întârzierea a survenit din cauza faptului că Executivul a aprobat Hotărârea de Guvern privind cifra de școlarizare abia pe 16 mai.

Ligia Deca

Ligia Deca. Sursa foto: Razvan Valcaneantu

Conținutul broșurii include numărul de locuri disponibile la liceele din Capitală, pe specializări și număr de clase. Pe baza acestui document, părinții și elevii își fac opțiunile pentru admiterea la liceu în vară.

Ministerul Educației a propus un număr de 134 de mii de locuri la liceu pentru clasa a IX-a, cifră identică cu cea din anul precedent.