Sudesh Amman era student la North West London College în momentul condamnării, în decembrie 2018. A primit o sentinţă de 3 ani şi patru luni de închisoare pentru posesie şi distribuire de materiale extremiste, din care a executat doar jumătate, fiind eliberat la sfârşitul lui ianuarie.

În laptopul lui Sudesh Amman s-au găsit documente în care bărbatul îşi exprima dorinţa de a muri ca un martir, dar şi schiţe de fabricare a explozibililor.

La momentul atacului bărbatul se afla sub supravegherea activă a poliţiei, fiind bine cunoscut autorităţilor contrateroriste ceea ce a şi permis intervenţia rapidă.

Potrivit relatărilor martorilor bărbatul care avea asupra lui o vestă falsă de explozibili a intrat într-un magazin unde a început să atace oameni cu o macetă. Trei persoane au fost rănite, un bărbat şi două femei. Una dintre  victime se află în stare gravă.

Premierul Boris Johnson a spus că urmează ca luni să fie anunţate planuri pentru „schimbări fundamentale ale sistemului în cazul celor condamnaţi pentru infracţiuni în legătură cu terorismul”.

Te-ar putea interesa și: