Evenimentul Zilei > EVZ Play > EVZ TV. Păcăliciul zilei. Stelian Ion, ministru al Justiției și papagal-șef
VIDEO

EVZ TV. Păcăliciul zilei. Stelian Ion, ministru al Justiției și papagal-șef

Păcăliciul zilei. Stelian Ion, ministru al Justiției și papagal-șef .

Ministrul Justiției, Stelian Ion, ianuarie 2021: „Am spus că din punctul meu de vedere e necesară o întărire a rolului CSM. Acum rolul ministrului e foarte important. Acum sunt eu ministru, în trecut au fost alții, vor fi alți miniștri. Trebuie o procedură pentru un echilibru. Mă interesează ca CSM să aibă un drept de veto față de propunerile ministrului.

Pe viitor văd o procedură: ministrul să facă propunerea, CSM să aibă un aviz obligatoriu de care ministrul să țină cont.” Ministrul Justiției, februarie 2021: „În această dimineață am semnat și am trimis către Guvernul României propunerea de proiect legislativ pentru desființarea SIIJ.

Avizul CSM este consultativ și am decis în urma analizării tuturor argumentelor să trimit mai departe acest proiect de desființare a SIIJ.” Când a spus ce crede? În prima variantă, cea din ianuarie, a mințit, sau a spus ceea ce credea. În a doua, cea din februarie, a spus adevărul, adică ceea ce l-a îndemnat conștiința tefelistă să spună, sau a fost forțat să abdice de la ceea ce a spus în ianuarie.

În oricare dintre combinații minciună-adevăr, sau adevăr-cedare, Stelian Ion este un păcălici. De fapt, Păcăliciul de la Justiție, Stelian Ion, nu este doar un păcălici, ci de-a dreptul un papagal, fie unul mincinos, fie unul marionetă.