Evenimentul Zilei > Actualitate > EvZ TV. Locul unde e ucis Coronavirusul. Reportaj printre „mascații” de la Matei Balș. În rest, e doar isteria de la televizor
VIDEO

EvZ TV. Locul unde e ucis Coronavirusul. Reportaj printre „mascații” de la Matei Balș. În rest, e doar isteria de la televizor

Atâția „mascați” la un loc nu vezi nici la mitingurile din Piața Victoriei

Numai că aici, la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, din Capitală, nu sunt cagulații ăia cu bastoane și sprayuri lacrimogene, ci doar badigarzii, pacienții și o parte din personalul medical sau alți angajați ai spitalului care au pe bot măștile alea verzulii care te sperie tare când le vezi.

O pereche de tineri, Ion și Maria, din Pantelimon, evident mascați corespunzător, tocmai au ieșit din Camera e Gardă a spitalului. Sunt reținuți: „Am fost la un control de rutină, că ne curg mucii”. Se simt amenințați de „virusul ucigaș chiezesc”? Se vede cum rîd chiar și după măști: „Nu ne e frică, da’ e bine să te verifici…”.

Tocmai cînd stăteau frumos la poză, un badigard amenințător, cu masca atârnată sub bărbie se bag-n seamă: „Aici nu se filmează și nu e voie să faci poze. Opriți camera!”. La atenționarea că astăzi se găsește destul de greu un loc de muncă, se înmoaie și o tulește.

„Când te cheamă șefu’, ori te ceartă, ori îți dă de lucru”.

Oamenii, pacienți sau rude venite venite în vizite a bolnavi, sunt reticenți. Parcă se tem să și respire, darămite să dea vreo declarație.

În vestibulul cabinetului domnului profesor doctor Adrian Streinu-Cercel, e coadă ca la Mega. Și pacienți, dar și medici. O doctoriță tînără și frumușică glumește și zâmbește: „Când te cheamă șefu’, ori te ceartă, ori îți dă de lucru”. Toată asistența râde. Nimeni nu poartă mască de protecție.

Românul cu Coronavirus e sănătos, dar purtător

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE