Evz.TV. Aeronava morții, ultima haltă: Balotești. 24 ani de mister despre Iadul din martie 1995

Evz.TV. Aeronava morții, ultima haltă: Balotești. 24 ani de mister despre Iadul din martie 1995

Vinerea neagră din primăvara lui 1995 avea să fie consemnată în istorie drept ziua în care s-a produs cea mai mare tragedie aviatică din România. 60 de oameni și-au pierdut atunci viața după ce aeronava Airbus a Tarom s-a prăbușit la doar câteva minute distanță de momentul decolării. Punctul final pe raportul comisiei de anchetă a fost pus după 19 ani, răstimp în care au fost enunțate mai multe ipoteze, cea mai des vehiculată fiind aceea a unui atentat terorist. Ce au spus trimișii speciali ai FBI la București despre circustanțele producerii accidentului, dar și care au fost factorii care au dus la producerea dezastrului aviatic, într-un materialul video marca Evenimentul Zilei: Sub semnul dezastrului.

Defecțiuni grave la una din manetele automate ale aeronavei Airbus, implicată în accidentul aviatic cumplit de la sfârșitul lui martie 1995, din localitatea Balotești, starea de inconștiență în care se afla pilotul cu câteva fracțiuni de secundă înainte ca avionul să fie scăpat de sub control, nu în ultimul rând, lipsa de recație a co-pilotului, care nu a mai reușit să redreseze de unul singur Airbus-ul. Sunt doar câteva din motivele care au stat la baza producerii celei mai cumplite tragedii aeriene din istoria zborului românesc în care au murit 60 de oameni.

Vezi în materialul video de mai jos, care au fost pistele pe care au mers anchetatorii și cât a durat investigația la care au participat inclusiv trimiși speciali ai FBI-ului la București.

Ne puteți urmări și pe Google News