Evenimentul Zilei > EVZ Play > EvZ Prime Time. Tănase Stamule- „Noi ne facem treaba noastră! Noi guvernăm!”
VIDEO

EvZ Prime Time. Tănase Stamule- „Noi ne facem treaba noastră! Noi guvernăm!”

Prezent la emisiunea „Prime Time”, pe evz.ro, Tănase Stamule, consilier al Premierului Ludovic Orban, a lăsat să se înțeleagă că Guvernul din care face parte are un plan B, și anume, să își asume răspundere după răspundere.

Claudia Țapardel, fost europarlamentar PSD, Tănase Stamule, consilier al Premierului Ludovic Orban, și Florin Constantin Durgheru, avocat, invitații lui Laurențiu Botin în emisiunea „Prime Time” au discutat pe larg despre moțiunea de cenzură și asumarea răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi.

Laurențiu Botin a afirmat că a înțeles care este planul B al Guvernului Orban, pentru că l-a spus chiar Tănase Stamule, și anume, că Guvernul PNL își va tot asuma răspunderea. „Noi ne facem treaba noastră! Noi guvernăm domnul Botin! Noi guvernăm!”, i-a răspuns Tănase Stamule.

Avocatul Florin Durgheru a declarat că „nu aș vrea să văd asumare după asumare. Că se va ajunge în situația tristă ca această guvernare să aibă mai multe asumări decât ordonanțe de urgență guvernarea precedentă.” Durgheru a adăugat că ascultându-l pe Stamule Tănase spunând cu emfază „Noi ne facem treaba noastră! Noi guvernăm”, și-a adus aminte de o fostă deputată PDL care a strigat cu aceeași emfază, acum câțiva ani, „Ciocu’ mic la ei, nu la noi, că acu’ suntem noi la putere!

Asumarea răspunderii este o procedură neobișnuită, la care guvernul apelează in extremis, atunci când dorește să aplice rapid anumite legi fără dezbatere, adică fără să riște modificarea prevederilor pe care le propune. Este o procedură constituțională, iar pachetele de lege s-au adoptat îndeobște pentru legi importante.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.