Evenimentul Zilei > EVZ Play > Dosare de presă. Marius Tucă demontează mitul salariului Andreei Esca. „Am fost întotdeauna cel mai bine plătit”. VIDEO
VIDEO

Dosare de presă. Marius Tucă demontează mitul salariului Andreei Esca. „Am fost întotdeauna cel mai bine plătit”. VIDEO

Într-o ediție de colecție a emisiunii „Dosare de presă”, Mirel Curea l-a descusut pe unul dintre jurnaliștii care au făcut școală în presa de după Revoluție. A ieșit la iveală un secret mai bine păzit decât salariul Andreei Esca: salariul lui Tucă.

Jurnalistul Marius Tucă a fost vedetă de televiziune avant la lettre, cu mult înainte de era dominației starurilor de pe micul ecran. În deceniul 9, emisiunile sale nocturne erau singura concurență reală pentru supremația Pro TV.

Am avut o mare șansă: să fac televiziune. Nu mă gândeam că o să fac televiziune, nu exista pentru mine. Am făcut-o ca să ajut ziarul. Eram perfecționist, nu eram mulțumit deloc. Am făcut (n.r. – televiziune) de la 30 la 40 ani, eram pe altă planetă. Dormeam câteva ore pe noapte. La 10-11 eram la ședința de sumar. (n.r. – la Jurnalul Național, unde a fost director editorial). E un consum incredibil”, relatează acesta.

”Sincer, nu știam ce să fac cu banii. Erau bani foarte mulți”

Gazetarul, care regretă că generațiile actuale de jurnaliști nu mai au aceeași pasiune pentru profesie, admite că a făcut avere, ajungând să o depășească pe faimoasa Andreea Esca. Am fost întotdeauna cel mai bine plătit. Pe vremurile alea câștigam 10.000 de dolari. Sincer, nu știam ce să fac cu banii. Erau bani foarte mulți”.

În prezent, după ce a părăsit redacția ziarului pe care l-a făcut faimos și a pus bazele unui post de radio, a demarat un alt proiect, alături de Adrian Sârbu: televiziunea Aleph News. „Sunt vremuri grele. Mie îmi place Aleph News, e avangardistă, dar e foarte greu să fii independent, să lansezi produse noi. E infernal, din urmă nu vine nimic. Nu prea mai există ziariști, sunt oameni de televiziune, influenceri”.