Evenimentul zilei” a descoperit cele două vile pe care primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, le-a primit ca mită de la milionarul Marin Dumitru. Imobilele secrete ale primarului se află chiar în afara graniței Sectorul „patronat” de acesta, mai exact pe strada Mărăcineni, în comuna Bragadiru (Ilfov). „Aveau și paznici până de curând. Acelea sunt casele lui”, ne arată unul dintre vecinii edilului înainte de a apuca să terminăm întrebarea.

Prin persoanele interpuse

Potrivit procurorilor DNA, vilele au fost evaluate de cei doi la suma de 650.000 de euro. Totul s-a făcut prin persoane interpuse și a început în 2010, atunci când Maria Ștefan, sora lui Marin Dumitru, a semnat un contract de vânzare cumpărare cu Mariana- Carla Dinu, apropiată a lui Vanghelie. Prețul nu a fost niciodată achitat, iar valoarea acestora a fost scăzută din comisioanele de 20% pe care milionarul trebuia să le plătească edilului în schimbul contractelor publice. La vilele 8 și 9, nu se afla ieri nimeni. La șase case de vilele edilului are domiciliul Marin Dumitru. Tot acolo este sediul uneia din firmele sale, Imob Lux Construct, abonată la contracte cu Primăria Sectorului 5.

Ambele femei, Maria Ștefan și Mariana-Carla Dinu, au fost audiate la DNA și au cofirmat că au avut rolul de persoane interpuse. Marin Dumitru a mai povestit că de amenajarea și mobilarea vilei 8 s-a ocupat Mircea-Sorin Niculae, vărul lui Vanghelie- cel care era interpus pe filiera mitei. La amenajare s-au folosit doar materiele provenite de la firmele milionarului, Dioma și Imob Lux Construct. Manopera era facturată pe societatea Flav Company, deținută de Alexandru Tudor, zis Sandu Zugravu, finul lui Marin Dumitru.

Mobilă de 40.000 de lei

Tudor a estimat că lucrările de renovare au atins aproximativ 70.000 de lei, din care 50.000 de lei materialele. Mobila pentru dotarea vilei a fost achiziţionată de la Mobexpert și a fost „aleasă” de vărul primarului, costul fiind în jur de 40.000 de lei. În perioadele în care s-a lucrat la vila 8, el a declarat că i-a văzut mai des pe Mircea Sorin și o singură dată, pe Vanghelie.

Primarul vrea la școală

Marian Vanghelie și vărul său, Mircea- Sorin Niculae, vor afla joi, pe 26 martie, dacă vor fi eliberați. Ei contestă mandatul de arestare emis de Curtea Supremă. În același timp, DNA îi vrea după gratii pe ceilalți trei complici ai primarului, pe unchiul său, Adrian Murgoci, și pe soții Laura și Sorin Ciocan. Avocații primarului și-au făcut temele și cer eliberarea acestuia susținând că iubita lui, Oana Niculescu -Mizil, este gravidă în săptămâna a 14-a, iar Vanghelie trebuie să se ducă la cursuri, deoarece este student la a doua facultate. Interesant, potrivit procurorilor DNA, societatea Dioma a lui Marian Dumitru a plătit, către firma Flav Company, circa 240.000 lei pentru materiale și lucrări făcute la magazinele din Dorobanți, Băneasa și Promenada, deținute de Oana Niculescu- Mizil, cercetată pentru operațiuni de comerț incompatibile cu funcția de parlamentar.


FOTO: Marian Vanghelie