Potențialele riscuri specifice evenimentelor publice sunt anularea evenimentului din cauza neprezentări artiștilor sau participanților, anularea din cauza condițiilor meteo nefavorabile sau din alte motive neprevăzute, pagube aduse locației sau echipamentelor, sau chiar vătămari corporale ale angajaților lor sau participanților. Astfel de incidente nedorite pot duce la pierderi financiare semnificative pentru organizatori.

 Există însă produse specifice de asigurare, care sunt create pentru a acoperi multe din riscurile  potențiale. În cazul unor evenimente neprevăzute, o asigurare le permite companiilor organizatoare să minimizeze pierderea financiară și să facă față situațiilor și costurilor aferente unor astfel de crize.

Evenimentele private pot fi asigurate

„În cazul evenimentelor private, mai puțin de 1% din organizatori se gândesc la o asigurare”, adaugă James Grindley. “Se pot face însă asigurări pentru nunți, botezuri, reuniuni de familie, aniversări, petreceri, recepții etc “.

 Riscuri asigurabile în cazul evenimentelor private sunt : răspunderea civilă față de invitați (de exemplu, în cazul rănirii sau îmbolnăvirii acestora în timpul evenimentului), răspundere civilă față de terți, potențiale pagube sau deteriorări cauzate locației unde se desfașoară evenimentul. În cazul nunților, de exemplu, cuplurile se pot asigura în caz de deteriorare a tortului miresei, în caz de pierdere a verighetelor, deteriorare a rochiei de mireasă, a fotografiilor sau chiar și a aranjamentelor florale. Sumele asigurate sunt în medie de 2000 €.