Evenimentul Zilei > Sport > Eveniment sportiv inedit în Onești la 45 de ani de la primul 10 al Nadiei Comăneci. Toți copiii sunt așteptați!
Eveniment sportiv inedit în Onești la 45 de ani de la primul 10 al Nadiei Comăneci. Toți copiii sunt așteptați!

Eveniment sportiv inedit în Onești la 45 de ani de la primul 10 al Nadiei Comăneci. Toți copiii sunt așteptați!

Duminică, 18 iulie, se împlinesc 45 de ani de la prima notă de 10 din istoria gimnasticii olimpice, obținută de Nadia Comăneci la Olimpiada de Vară de la Montreal. Cu această ocazie, în weekend-ul 17 – 18 iulie 2021, copiii din Onești sunt așteptați la un eveniment inedit, inițiat chiar de Nadia Comăneci. 

În urmă cu un an, autoritățile din Onești au decis ca ziua de 18 iulie, ziua în care Nadia a scris istorie în gimnastica olimpică, să fie și Ziua Municipiului Onești. Propunerea a venit din partea consilierului local, Elena Pascu Apăvăloaie, care a reușit să convingă colegii din Consiliu că Oneștiul a devenit cunoscut datorită performanței obțiunute la Montreal. Iar anul acesta, pentru a sărbători 45 de ani de la primul 10 din istoria gimnasticii olimpice, Oneștiul va fi gazda unui eveniment sportiv inedit inițiat de Zeița de la Montreal, prin Fundația Nadia Comăneci. 

Eveniment sportiv inedit în Onești la 45 de ani de la primul 10 al Nadiei Comăneci. Toți copiii sunt așteptați!
Eveniment sportiv inedit în Onești la 45 de ani de la primul 10 al Nadiei Comăneci. Toți copiii sunt așteptați!

Astfel, Clubul Sportiv Municipal Onești și Fundația Nadia Comăneci, cu sprijinul Primăriei Municipiului Onești și reprezentanților Consiliului Local Onești, organizează în zilele de sâmbătă și duminică, 17 – 18 iulie 2021 cea de-a treia ediție a evenimentului ”Nadia Sports Experience – Pașaport pentru sport”. Evenimentul se adresează copiilor de 7-11 ani (clase primare) și se desfășoară în Parcul Central din Onești, între orele 10.30 – 14.00.

Primarul Municipiului Onești, Laurențiu Neghină, a fost unul dintre cei mai entuziaști susținători ai proiectului ”Nadia Sports Experiance”, îmbrățișând ideea imediat ce i-a fost prezentată și spunând că “orice ține de numele Nadiei, de performanță, de copii, de sport el este dispus să facă totul pentru a deveni posibil.”

Prima zi a evenimentului ”Nadia Sports Experience – Pașaport pentru Sport în Onești” este rezervată activităților sportive pentru copii – 12 discipline sportive, printre care gimnastică artistică, gimnastică aerobică, atletism, handbal, volei, baschet, judo, tenis de masă etc. În timp ce a doua zi este dedicată activităților distractive de mișcare pentru întreaga familie. 

Copiii participanți vor primi un ”Pașaport pentru sport” și pentru fiecare disciplină sportivă testată vor primi o ștampilă în acest pașaport, iar la acumularea a cel puțin șapte ștampile în ”Pașaportul pentru sport”, copiii sunt răsplătiți cu premii surpriză. 

Nadia Sports Experience este un festival dedicat în special copiilor, dar și părinților și bunicilor, iubitor de sport și mișcare în aer liber. Mă bucur că anul acesta reușim să organizăm evenimentul Pașaport pentru Sport în Onești, chiar când se împlinesc 45 de ani de la Olimpiada de la Montreal. Regret nespus că nu pot fi prezentă la eveniment, dar situația pandemică mă împiedică să mă bucur alături de voi de aceste două zile de sport și mișcare. Vă încurajez însă să veniți în număr cât mai mare. Va fi o experiență unică, șansa de a testa nu doar un sport, ci chiar douăsprăzece discipline sportive, să descoperiți ce vă place și poate chiar viitoare voastră carieră”, a declarat Nadia Comăneci, președinte al Fundației Nadia Comăneci

Primele două ediții ale evenimentului ”Pașaport pentru sport”, 2018 și 2019, au avut loc în București, și au adunat peste 2000 de copii la fiecare eveniment. În 2020, proiectul a fost suspendat din cauza contextului epidemiologic. 

Primăria Municipiului Onești a sprijinit din prima clipă inițiativa, Clubul Sportiv Municipal Onești și Fundația Nadia Comăneci beneficind de tot sprijinul necesar organizării evenimentului Nadia Sports Experiance – Pașaport pentru Sport 2021 în Onești. 

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: