Evadatul, pe numele său Onorel Lupu, a fost prins pe raza comunei prahovene Podenii Noi, el fiind imobilizat de către localnici, care l-au predat polițiștilor.

Acesta, timp de aproape o lună, a intrat în casele oamenilor, mânca și apoi lua cu el ce îi cădea în mână. Bieții săteni au fost terorizați de evadat care, deși era urmărit de poliție, nu a fost prins de vajnicii apărători ai legii. Numai că, acum, „serviți” de localnici, au reușit o „spectaculoasă arestare”. Mai mult, oamenii legii au încropit și un comunicat de presă lăudând vigilența de care au dat dovadă.

Potrivit comunicatului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, Onorel Lupu a fost prins de cetățeni şi preluat imediat de poliţiştii aflaţi în teren, care „desfăşurau activităţi pentru căutarea şi prinderea acestuia”.

Bărbatul, condamnat definitiv la 3 ani de închisoare pentru furt calificat şi încarcerat, evadase în data de 18 aprilie din Secţia Exterioară Movila Vulpii, aparţinând Penitenciarului Ploieşti.

Cercetările sunt continuate în dosarul penal aflat în lucru la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti. Lupu riscă ca la pedepsa pe care o mai avea de executat să se adauge și cea pentru evadare.