Evenimentul Zilei > Justitie > Evacuările silite au fost suspendate pe termen nelimitat
Evacuările silite au fost suspendate pe termen nelimitat

Evacuările silite au fost suspendate pe termen nelimitat

Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești (UNEJ) a anunțat că a suspendat evacuărilor silite pe un termen nedeterminat.

 

„Pe lângă suspendarea evacuărilor, conducerea UNEJ a decis ca executorii judecătorești să suspende toate procedurile de executare silită directă, precum și luarea altor măsuri cu privire la prevenirea răspândirii cu noul coronavirus, atât în rândul cetățenilor, cât și al executorilor și al angajaților birourilor acestora”, se precizează într-un comunicat al Uniunii.

Președintele executorilor Marius Iacob Morari a declarat că din cauza stării speciale, de urgență, măsurile sunt luate „în scopul ocrotirii drepturilor la viață și la integritate fizică ale participanților la executarea silită”, informează Național.

„Conform decretului privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, activitatea de executare silita continuă numai în cazurile în care este posibilă respectarea regulilor de disciplină sanitară stabilite prin hotărârile Comitetului Național privind Situațiile Speciale de Urgență, în scopul ocrotirii drepturilor la viață și la integritate fizică ale participanților la executarea silită”, a conchis Morari.