România, pe cale să rateze participarea la Eurovision 2024

România, pe cale să rateze participarea la Eurovision 2024 Sursa foto; European Broadcasting Union - EBU

Eurovision 2024. EBU a făcut o declarație în care a anunțat că 37 de țări, inclusiv Australia, vor concura la Malmö. România nu se află în prezent pe listă, dar este încă în discuții cu EBU.

Eurovision 2024. EBU a anunţat cele 37 de țări, inclusiv Australia, care vor concura la Malmö. România nu se află în prezent pe listă, dar este încă în discuții cu EBU- European Broadcasting Union. Uniunea Europeană de Radio-Televiziune a anunțat lista completă a țărilor care participa la Eurovision în 2024.

Eurovision 2024. Australia se va întoarce în competiție

Nu există încă informații dacă aceasta este o participare unică sau un acord pe termen lung cu EBU pentru Australia. În plus, va trebui să așteptăm pentru a afla dacă SBS va face o selecție internă pentru artist sau dacă Eurovision - Australia Decides se va întoarce ca selecție națională.

Ne puteți urmări și pe Google News

SBS a declarat: „SBS este încântată să confirme că vom trimite un artist la Malmo, Suedia, în 2024 și să continuăm legătura noastră de peste 40 de ani în difuzarea Concursului Muzical Eurovision. Noi, la SBS, îmbrățișăm cu mândrie participarea noastră la Eurovision. Este un eveniment excepțional care evidențiază limbajul universal al muzicii și puterea sa de a conecta oameni din medii și culturi diverse. Suntem încântați să continuăm relația noastră cu European Broadcasting Union și să împărtășim această celebrare minunată cu australienii. Așteptăm cu nerăbdare să împărtășim mai multe despre planurile noastre în lunile următoare”.

Șefa delegației Australiei, Emily Griggs, despre participare

Șefa delegației Australiei: „Concursul Muzical Eurovision a captat inimile a milioane de oameni din întreaga lume, depășind granițele și prezentând incredibila artă a talentului din toată lumea. Talentul muzical al Australiei a strălucit constant pe scena Eurovision, captivând publicul cu spectacole de neuitat. Este o onoare și un privilegiu să prezentăm din nou cea mai bună muzică australiană, creativitatea și expresia artistică în fața lumii pe această scenă cu adevărat specială.”

Ar putea fi o imagine cu instrument muzical şi text

Eurovision 2024. Sursa foto: Facebook

Eurovision 2024, cu probleme pentru România

Prestația lui Theodor Andrei la Eurovision a iscat multe controverse. Au fost critici cu privire la momentul artistic dar şi organizare. Artistul a fost acuzat că a profitat de banii televiziunii publice de stat și că și-a luat și iubita cu el. În prezent, participarea României era sub semnul întrebării, după cum anunţă şi TVR.

Pentru a putea participa la Eurovision, TVR are nevoie aprobarea Consiliului de Administrație. Pentru a prticipa este nevoie de un buget în jur de 100.000 de euro. Mai mult, taxa de participare la Eurovision 2024 a fost de 180.000 de euro.

Lista cu țărilor care au confirmat că vor concura la Eurovision 2024: Albania, Armenia, Australia, Austria, Azerbaijan. Belgia, Croația, Cipru, Cehia Danemarca, Estonia. Elveția, Finlanda, Franța, Georgia, Germania,Grecia. Islanda, Israel,Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg. Malta, Republica Moldova. Olanda, Norvegia, Polonia. Portugalia, San Marino, Serbia. Slovenia, Spania, Suedia. Ucraina, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.