Europarlamentarul Victor Negrescu: „Cine va plăti când vom avea primul focar după redeschiderea şcolilor?”

Europarlamentarul Victor Negrescu: „Cine va plăti când vom avea primul focar după redeschiderea şcolilor?”

Europarlamentarul Victor Negrescu cere Guvernului să îşi asume responsabilitatea dacă se constată apariţia unor cazuri de COVID-19.

Europarlamentarul Victor Negrescu cere Guvernului să îşi asume responsabilitatea dacă se constată apariţia unor cazuri de COVID-19. Acesta face referire şi la bâlbâielile şi disputele dintre Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii.

Europarlamentarul Victor Negrescu : „Mâine reîncep şcolile în format fizic. Bâlbâieli şi dispute între Ministerul Educaţiei (PNL) şi Ministerul Sănătăţii (USR.  Un ordin comun neclar, o totală lipsă de abordare realistă. Documente solicitate părinţilor, ulterior retrase. Nicio alocare bugetară şi un vid organizatoric rar întâlnit”, a scris Victor Negrescu.

Europarlamentarul Victor Negrescu, cere explicaţii cu privire la următoarele aspecte:

- nu se explică cum se va menține distanța fizică de 1 metru; - nu avem un buget pentru redeschiderea școlilor și asigurarea echipamentelor de protecție; - nu avem un program de testare pentru școli; - un număr infim de profesori vaccinați; - nu au suplimentat numărul de cadre medicale în școli; - au scos sistemele de protecție și au crescut la capacitate maximă clasele fără alte soluții; - nu este clar cum vor fi gestionate practic absențele profesorilor sau ale elevilor și nici cum vor fi implementate formele hibride, inițial respinse de MEN; - nicio măsură privind transportul școlar și nimic despre aglomerația din proximitatea școlilor; - nu se explică cum sunt organizate pauzele, dacă poate copilul să respire fără mască pentru câteva minute, ce facem cu acei copii cu probleme de respirație sau alte afecțiuni sau ce tip de mască este permis.

Victor Negrescu: Guvernul trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru acest eșec 

Și lista continuă. Școlile au avut doar vineri, ca zi de lucru, și poate un weekend, acolo unde există implicare, pentru a pune în aplicare un ordin complex, neclar și care nu a fost suficient explicat, deși președintele României anunța emiterea rapidă a ordinului. O bătaie de joc și o lipsă de asumare a responsabilității. În urmă cu aproape o lună am venit cu propuneri concrete folosind modele europene și exemplele comunităților școlare implicate din România, dar acestea au fost ignorate. Cine va plăti când vom avea primul focar? Cine va fi de vină dacă se constată un focar cu o tulpină mai periculoasă, precum cea britanică? Cred că actualul guvern trebuie să își asume responsabilitatea pentru acest eșec dacă se constată apariția unor cazuri generate de mersul la școală în primele 2 săptămâni. Aș prefera însă să se facă ce trebuie iar toată lumea să fie sănătoasă, scrie Victor Negrescu pe Facebook.

 

Ne puteți urmări și pe Google News