Evenimentul Zilei > Monden > Deși nu vrea, devine din ce în ce mai cunoscut. Europarlamentarul maghiar, încă o ipostază jenantă
Deși nu vrea, devine din ce în ce mai cunoscut. Europarlamentarul maghiar, încă o ipostază jenantă

Deși nu vrea, devine din ce în ce mai cunoscut. Europarlamentarul maghiar, încă o ipostază jenantă

Va dura ceva vreme până când se vor stinge ecourile provocate de petrecerea monstruoasă la care a participat și József Szájer.

A devenit peste noapte cel mai cunoscut europarlamentar de la Bruxelles, după ce a participat la o orgie la care au luat parte mai mulți reprezentanți ai comunității LGBT. Este vorba despre József Szájer, politician maghiar, care și-a dat demisia din partidul Fidez, care este condus de Viktor Orban, după izbucnirea uriașului scandal din capitala Belgiei.

Pictat pe un perete exterior

La evenimentul respectiv au fost prezenți peste 30 de bărbați, unii dintre ei fiind diplomați. Deocamdată nu se știe ce soartă va avea căsnicia politicianului maghiar și dacă soția sa va înainta divorț. Între timp, popularitatea pe care József Szájer nu și-ar fi dorit-o vreodată capătă proporții. În Italia, el a devenit un simbol al al comunității LGBT. Și asta pentru că Laika, un artist din „Cizmă”, l-a imortalizat pe politician într-o postură inedită, conform siteului retetesivedete.ro.

Este vorba despre un graffiti, iar imaginea a fost preluată și de un site ce este dedicat persoanelor ce fac parte din comunitatea LGBT. În desenul respectiv maghiarul apare având tatuat pe brațul stâng un tatuaj cu un simbol al comunității, curcubeul. În spatele personajului central al graffiti-ului au fost portretizați mai mulți bărbați.

Viktor Orban, criticat de artistul italian

Scandalul a fost cu atât mai mare cu cât partidul lui Viktor Orban este intransigent atunci când vine vorba despre comunitatea LGBT. În același modul doctrinar se afla și europarlamentarul József Szájer, cel care a devenit subiectul scandalului.

„În Ungaria, guvernul Orban declară literalmente război comunității LGBT, vor să-i lipsească de toate drepturile lor. Visez la o lume în care toată lumea, indiferent de identitate și orientare, are aceleași drepturi într-o societate fără prejudecăți. Vă sunt recunoscător, József Szájer, pentru că v-ați trăit public identitatea de gen și ați provocat intoleranța. De astăzi, sunteți noul simbol LGBT”, a a declarat Laika, artistul italian care a realizat desenul inedit.