Evenimentul ZileiPoliticaEuroparlamentare 2019. Probleme majore la o secție de votare. Cum vor reacționa autoritățile

Europarlamentare 2019. Probleme majore la o secție de votare. Cum vor reacționa autoritățile

Europarlamentare 2019. Probleme majore la o secție de votare. Cum vor reacționa autoritățile
Alegeri europarlamentare. Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Bistriţa-Năsăud a avut de rezolvat duminică dimineaţa, odată cu deschiderea secţiilor de votare, problema a doi membri din aceste secţii, unul neprezentându-se, iar al doilea fiind acuzat că ar fi făcut campanie electorală pentru un anumit partid.

Potrivit datelor comunicate de către preşedintele BEJ Bistriţa-Năsăud, Liliana Tertiş, în cazul unui preşedinte de secţie din oraşul Beclean a fost depusă o sesizare, cum că acesta ar fi făcut campanie electorală pentru o anumită formaţiune politică, urmând să fie analizată cererea de înlocuire a acestuia.

De asemenea, la o secţie de votare din comuna Mărişelu, locţiitorul preşedintelui nu s-a prezentat la secţie duminică dimineaţa, invocând probleme medicale, motiv pentru care se va dispune înlocuirea de urgenţă a acestuia.

În judeţul Bistriţa-Năsăud funcţionează 313 secţii de votare, iar numărul celor aşteptaţi la urne este de peste 262.000 alegători.

La alegerile europarlamentare, românii votează pentru a trimite 32 de eurodeputați în Parlamentul European (n.r. 33 după ce Marea Britanie va ieși din UE).  Urnele de vot vor fi deschise în intervalul 7.00-21:00, deci românii au la dispoziție 14 ore pentre a decide pe cine vor trimite la Bruxellex. Cu toate că la ora 21 procesul de votare se încheie, dacă în salan în care sunt urnele de vot mai sunt persoane care stăteau la rând pentru a vota, acestea își pot exercita dreptul.

Peste 450 de candidaţi, reprezentanţi ai unor formaţiuni politice sau independenţi, îşi dispută cele 33 de mandate de europarlamentari la alegerile de duminică.

La alegerile europarlamentare s-au înscris 13 formaţiuni politice şi 3 candidaţi independenţi.

Au depus liste de candidaţi PSD, Alianţa 2020 USR PLUS, Partidul Pro România, UDMR, PNL, ALDE, Partidul PRODEMO, PMP, Partidul Socialist Român, Partidul Social Democrat Independent, Partidul România Unită, UNPR, Blocul Unităţii Naţionale – BUN.

În competiţie sunt şi trei candidaţi independenţi – Gregoriana-Carmen Tudoran, George Nicolae Simion şi Peter Costea.

Liste complete de candidaţi – 43 – au depus PSD, PNL, UDMR, PMP, UNPR, Partidul Social Democrat Independent. ALDE a înscris în cursa pentru PE 42 de candidaţi, Alianţa 2020 USR PLUS – 40, PRO România – 33, Partidul România Unită – 30, Partidul Socialist Român – 28, Partidul PRODEMO – 26, Blocul Unităţii Naţionale (BUN) – 12.

 


Accesează: