"Cel mai flagrant caz de încălcare a legislaţiei electorale, transmis în direct pe televiziuni îl reprezintă conduita doamnei candidat la colegiul din Ilfov, ministrul Gabriela Szabo, care nu a învăţat din păcate că atunci când se află în incinta secţiei de votare nu poate să enunţe, să exprime, numele partidelor sau alianţei politice pentru care a votat. Domnia sa a făcut acest lucru şi în incinta secţiei de votare, şi în perimetrul descris de lege şi ca atare este pasibilă de amendă sub efectul legislaţiei electorale", a susţinut Mihalache, conform mediafax.ro, menţionând că va fi depusă o sesizare la Poliţie.

El a susţinut că a avut loc un "desant" în Ilfov cu premierul Victor Ponta şi cu alţi candidaţi.

 

Liberalul a precizat că şi premierul ar fi încălcat normele legislaţiei electorale întrucât sâmbătă, după încheierea campaniei electorale, a acordat un interviu la un post de televiziune. "A folosit pretextul că acest interviu, ca şi cum noi am fi o naţiune de proşti, este dat în calitate de prim-ministru şi nu în calitate de lider de partid. Din punctul ăsta de vedere credem că săptămâna viitoare, când lucrurile se vor mai linişti, Consiliul Naţional al Audiovizualului va trebui să decidă asupra acestei încălcări flagrante a legislaţiei electorale", a mai spus Mihalache.

 

Rezultate ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Dacă în ziua votului vă aflaţi în ţară, în localitatea de domiciliu, puteţi vota numai la secţia de votare la care sunteţi arondat şi veţi fi înscris în copia listei electorale permanente.

În același timp, dacă în ziua cu ALEGERI EUROPARLAMENTARE vă aflaţi în ţară, dar în altă localitate decât cea de domiciliu, puteţi vota la orice secţie de votare şi veţi fi inclus pe lista electorală suplimentară. Aceeaşi regulă se aplică şi pentru cetăţenii români care sunt în străinătate, în ziua cu ALEGERI EUROPARLAMENTARE.

Rezultate EXIT-POLL ALEGERI PARLAMENTARE 2014

Votul se va încheia la orele 21.00. evz.ro vă prezintă la închiderea urnelor rezultatele preliminare ale alegerilor europarlamentare.

Rezultate ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014

Urmăriți pe evz.ro desfășurarea alegerilor eurparlamentare precum și anunțarea rezultatelor alegerilor pentru Parlamentul European.