Evenimentul Zilei > Social > EUROPAfest  – Seri de jazz la Palat
EUROPAfest  – Seri de jazz la Palat

EUROPAfest  – Seri de jazz la Palat

Intre 16 si 24 iulie EUROPAfest sarbatoreste vara cu o editie bogata in jazz. Diferite stiluri si ritmuri cu artisti din 20 de tari se pot auzi zilnic la Sala Auditorium a Palatului Regal / Muzeul National de Arta al Romaniei.

Concertul de deschidere a fost gandit sub forma unui jam session, cand scena a devenit teren de joaca pentru muzicieni din 6 tari. Acestia au interpretat piese de jazz standard intr-un mod autentic, s-au provocat, au comunicat si au improvizat spre deliciul publicului. Spectatorii au apreciat la scena deschisa reactii spontane, sunete noi, proaspete, totul s-a creat sub ochii publicului pentru ca muzicienii se intalneau pentru prima oara.

Au urmat concertele Summertime Jazz si Sunday Mood Jazz, care au oferit spectatorilor o experienta jazzistica autentica cu trupe din Italia, SUA, Polonia, Germania si Austria.

 

Publicul bucurestean se poate bucura de inca 5 zile de rasfat marca EUROPAfest – concerte, exuberanta, emotii si atmosfera electrizanta. Zilnic de la ora 20:00 la Sala Auditorium urmeaza concerte unul si unul: pe 20 iulie – Nothing but Jazz, 21 iulie – It’s Jazz Time, 22 iulie – Jazz a Perfect Day, 23 iulie – Best of Jazz. Punctul culminant il reprezinta Gala EUROPAfest de pe 24 iulie care reuneste cei mai buni artisti ai editiei 2021, trupe ale noului val de jazz mondial.

 

Luigi Gageos, directorul EUROPAfest: “Ne doream ca aceasta editie sa fie un succes, am muncit mult in acest sens, dar cu adevarat nu stiam la ce sa ne asteptam. Dupa primele evenimente din cadrul EUROPAfest 28 pot spune cu certitudine ca directia e cea buna, atat muzicienii, cat si publicul fiind nerabdatori sa traiasca emotia concertelor live. In sala de spectacole se simte bucuria de a fi acolo si de o parte si de alta, se face si se traieste muzica, e o energie creatoare care circula intre artisti si spectatori, dar si invers, aplauzele sincere, laudative incurajeaza si provoaca artistii in acelasi timp. E o vibratie pozitiva care ne conecteaza pe toti, de la organizatori la artisti, de la echipa video la sunetisti si tehnicieni, la fiecare persoana care intra in sala de concerte. E o comunicare dincolo de cuvinte, e bucuria pura a faptului ca putem fi din nou impreuna, ca putem face iar lucruri pe care le iubim, care ne incarca sufleteste”.

 

EUROPAfest este singurul festival din Europa care reuneste jazz, blues, pop si muzica clasica. Sub sloganul “Return to live music! No limits, just hope!”,  jmEvents, organizatorul festivalului a decis ca 2021 sa fie dedicat cu precadere jazz-ului, care inseamna libertate, spontaneitate, energie. Bucurestiul rasuna pentru 9 zile in acordurile muzicienilor din 20 de tari prin concerte, jam session, concursuri, workshop-uri. EUROPAfest a primit in 2015 titulatura de festival EFFE – Europe’s Finest Festivals, iar de 16 ani se desfasoara sub Inaltul Patronaj al Casei Regale.  

 

Mai multe detalii pe www.EUROPAfest.ro

Bilete se pot achizitiona online prin reteaua www.iabilet.ro

Proiect cultural cofinantat de Ministerul Culturii.