Europa Centrală, răvăşită de tornada Emma

Europa Centrală, răvăşită de tornada Emma

O puternică tornadă, botezată Emma, a răvăşit în acest weekend centrul Europei, cel puţin nouă persoane pierzându-şi viaţa în Austria, Germania şi Republica Cehă, potrivit Reuters.

Trei oameni au fost ucişi de furia naturii, iar mai multe rute feroviare au fost închise în Germania, unde un tren de mare viteză a fost scos din circulaţie din cauza vântului, care a suflat cu peste 190 km/oră. În unele regiuni, ploile torenţiale au produs inundaţii.

În Austria, au murit patru persoane, dintre care două au fost ucise de copacii doborâţi de vântul năprasnic. Peste 10.000 de case din nordul ţării au rămas fără curent electric. Schiorii din Alpi au fost avertizaţi să-şi ia măsuri suplimentare după ce stratul de zăpadă a depăşit un metru. În Republica Cehă, doi oameni au murit - o fetiţă de 11 ani, zdrobită de un copac, şi un bătrân de 80 de ani, lovit de o bucată de metal. Transportul a fost afectat în întreaga ţară şi peste 10.000 de oameni au rămas fără curent electric. Şi Belgia a fost lovită de vânturi puternice şi valuri înalte în zona de coastă, mai multe regiuni fiind lăsate fără energie electrică.

În ţările afectate de tornada Emma, pagubele sunt estimate la zeci de milioane de euro.

Ne puteți urmări și pe Google News