Euro rămâne sub 4,46 lei, după o dimineaţă agitată

Euro rămâne sub 4,46 lei, după o dimineaţă agitată

Cursul euro a rămas pentru a doua zi sub pragul de 4,46 lei, după o dimineaţă cu o volatilitate extrem de ridicată, în care a oscilat în intervalul 4,46-4,4650. Cotaţia oficială anunţată de BNR este de 4,4587 lei, în scădere cu doar 0,0007 lei faţă de ziua de ieri.

Leul a reuşit să se menţină stabil faţă de euro în ciuda semnalelor externe nefavorabile. De altfel, monedele celorlalte ţări din regiune s-au depreciat comparativ cu moneda unică europeană, cu excepţia coroanei cehe, însă aceasta este de obicei mult mai stabilă în perioade de turbulenţă.

Dolarul s-a apreciat din nou faţă de euro pe parcursul zilei de ieri, din cauza temerilor că ajutorul de 100 de miliarde de euro pentru băncile spaniole nu va fi suficient şi va mai avea şi efecte negative asupra datoriei publice a Guvernului de la Madrid.

În consecinţă, moneda americană s-a apreciat şi faţă de leul românesc. Cotaţia oficială anunţată de BNR este de 3,5628 lei pentru un dolar, în creştere cu aproape doi bani faţă de valoarea de ieri.

Ne puteți urmări și pe Google News

Preţul gramului de aur a crescut uşor, până la 182,26 lei, mai mult pe seama creşterii cursului dolarului decât ca urmare a vreunei aprecieri a metalului pe pieţele de mărfuri internaţionale.