Euro a scăzut la 1,18605 dolari pe unitate, aproape de cel mai redus nivel din mai 2006. Vineri, euro s-a tranzacţionat la 1,1955 dolari. 

Într-un interviu acordat cotidianului financiar german 'Handelsblatt', preşedintele BCE, Mario Draghi, a afirmat că în prezent riscul că Banca Central Europeană să nu-şi îndeplinească obiectivul de menţinere a stabilităţii preţurilor în zona euro este mai ridicat decât în urmă cu şase luni. 

'Pieţele financiare au înţeles din această declaraţie că Mario Draghi este pregătit să adopte măsuri de relaxare cantitativă', a explicat analistul Shin Kadota, de la Barclays în Tokyo. Economiştii se aşteaptă că datele ce vor fi publicate miercuri să arate că rată anuală a inflaţiei în zona euro a încetinit la 0,1% în decembrie, pe fondul scăderii preţurilor la energie, mult sub ţintă de inflaţie a BCE fixată la sub 2%. Ar fi pentru prima dată din 2009 când se ajunge la acest nivel scăzut. 

Preţul ţiţeiului, care a scăzut cu peste 50% faţă de iunie 2014, a afectat multe companii energetice. La bursă ICE Futures din Londra, cotaţia barilului de petrol Brent cu livrare în luna februarie a scăzut luni la 55,86 dolari, cel mai redus nivel din ultimii cinci ani şi jumătate.