Euro 2024. Danemarca nu a reușit să învingă Slovenia, deși a dominat meciul. Scor:1-1

Euro 2024. Danemarca nu a reușit să învingă  Slovenia, deși a dominat meciul. Scor:1-1 Sursa foto: Instagram

Euro 2024. Slovenia și Danemarca au încheiat la egalitate disputa de la Stuttgart, 1-1. Primul meci din grupa C a turneului final a fost urmărit de milioane de fani ai fotbalului.

Euro 2024. Slovenia - Danemarca, scor 1-1

Danezii au dominat jocul în primul sfert de oră. Aceștia au reușit să deschidă scorul în minutul 17, prin Christian Eriksen, care a primit o pasă în careu de la Jonas Wind.

Astfel, mijlocașul a devenit cel mai vârstnic marcator al Danemarcei la un turneu final de Euro. Eriksen are 32 de ani și se numără printre favoriții din Danemarca.

Meci tensionat la Stuttgart

În urma golului înscris de Eriksen, slovenii au reacționat și au încercat să înscrie. Cu toate acestea, Danemarca a avut un avantaj major la pauză.

Ne puteți urmări și pe Google News

În minutul 51, echipa Sloveniei a cerut penalti pentru un presupus henţ. După un minut, slovenii au cerut penalti pentru fault în careu. Arbitrul nu a acordat vreun cartonaș în niciunul dintre cazuri.

Euro 2024. Slovenia, Danemarca

Sursa foto: Instagram

Euro 2024. Slovenii au egalat în minutul 77

Christensen a fost aproape să înscrie un gol în minutul 54. De altfel, Sporar a ratat o ocazia de egalare în minutul 75.  În minutul 76, Sesko a lovit bara, iar echipa Sloveniei a egalat scorul în minutul 77.  Janza a reușit să înscrie din afara careului. Finalul meciului a fost dominat de elevii lui Matjaz Kek.

Slovacia a marcat a doua sa prezență la Euro, după ce în anul 2000 nu a reușit să obțină nicio victorie. La turneul din 2020, echipa din Danemarca a trecut prin momente dificile. La începutul meciului de deschidere a turneului Euro 2020, mijlocașul Christian Eriksen a suferit un stop cardiac. Ulterior, danezii au pierdut în fața celor din Finlanda.

Danemarca a reușit să câștige trofeul de la Euro în anul 1992. În amicalele din acest an, slovenii au avut rezultate bune și au reușit să se impună în fața Statelor Unite și Portugaliei.