"Suntem pregătiţi să mergem spre guvernare. Avem oameni foarte bine pregătiţi din punct de vedere profesional cu o experienţă extraordinară şi mult mai pregătiţi decât cei din PNL şi nu numai. De asemenea, există o realitate pe care o cunoaştem cu toţii: PSD şi-a desemnat candidatul la funcţia de premier pe domnul Dragnea. PNL-PDL, după fuziune, a generat un tandem Iohannis – Predoiu. Probabil, domnul Predoiu rămâne şi în continuare opţiunea celor de la PNL. Noi, după 11 decembrie suntem convinşi că putem propune cel mai bun prim-ministru pe care-l poate avea România. (…) Suntem convinşi că cel mai bun prim-ministru al României poate fi preşedintele Traian Băsescu", a afirmat Tomac, într-o conferinţă de presă, citat de Agerpres.  

Deputatul Valeriu Steriu, celălalt preşedinte executiv al PMP, a declarat, la rândul său, că programul de guvernare al partidului va ţine cont de "agenda cetăţeanului", iar propunerile avute în vedere vor fi unele "sustenabile". 

"Nu vom face un program de guvernare stufos, vom avea câteva pagini de idei care să arate cum şi mai ales prin ce finanţăm priorităţile noastre. Priorităţile au fost expuse, în câteva rânduri, şi de domnul preşedinte Traian Băsescu – partea de infrastructură, educaţie, sănătate. Alături de acestea, fondurile europene, care trebuie absorbite (…) ca să corecteze decalajele existente între România şi alte state. Vrem să venim cu un program croit pe priorităţi, pe obiective şi tot ceea ce arătăm acolo să fie sustenabil. Nu vom spune: facem autostrada Bucureşti-Braşov şi să nu arătăm de unde luăm banii", a spus Steriu. 

El a adăugat că programul de guvernare al PMP vizează, totodată, încurajarea investiţiilor, mai ales a celor care duc la crearea de locuri de muncă. 

Potrivit lui Steriu, un draft al programului PMP urmează să fie finalizat săptămâna viitoare. "Cred că, cel puţin la mijlocul săptămânii viitoare, vom avea un prim draft complet pentru programul sau priorităţile de guvernare susţinute de PMP, iar alianţa care va fi după 11 decembrie propusă va fi acea alianţă care ne preia ideile şi care va ţine cont de toate aceste propuneri în viitorul Guvern", a precizat Steriu. 

El a afirmat că PMP nu este partidul care "să construiască, neapărat, viitorul Guvern", dar dispune "de resurse pentru a ocupa orice poziţie în viitorul Cabinet"

 

Te-ar putea interesa și: