Evenimentul Zilei > International > Estul orașului Gaza atacat de avioane de vânătoare israeliene
Estul orașului Gaza atacat de avioane de vânătoare israeliene

Estul orașului Gaza atacat de avioane de vânătoare israeliene

Avioane de vânătoare israeliene au atacat o unitate militară aflată în estul orașului Gaza, conform martorilor oculari și oficialilor de securitate Hamas. Atacul a avut loc după miezul nopții și au fost trase cel puțin patru rachete.

Nu s-au raportat victime, potrivit serviciului local de ambulanță.
Martorii oculari au declarat că mai multe avioane de vânătoare israeliene au fost observate deasupra orașului Gaza, după care sau auzit mai multe explozii în estul localității, în apropierea cartierului Zaytoon. Se pare că atacul israelian a distrus o fabrică din zonă.
Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a afirmat, într-o declarație oficială, că avioanele de vânătoare ale IDF au vizat o unitate militară islamică a mișcării Hamas, aflată în estul orașului Gaza, ca răspuns la detonarea unei bombe lângă granița dintre Israel și enclava palestiniană.
La începutul după-amiezii de sâmbătă, tancurile armatei israeliene au tras de trei ori înspre estul Gazei, fără a se înregistra răniți, potrivit oficialilor de securitate Hamas.
Atacul tancurilor israeliene a avut loc la scurt timp după ce o bombă a fost detonată la marginea drumului, în apropierea graniței dintre partea de est a orașului Gaza și Israel, potrivit purtătorului de cuvânt al armatei israeliene. Un palestinian a fost ușor rănit, potrivit Ministerului Sănătății din Gaza.