Descoperirea aparţine unor cercetători de la Universitatea Brigham Young din SUA. Cu uimire, ei au sesizat că mumia unui bărbat pe care o supuneau unui test ADN avea în genunchi un şurub ortopedic de aproximativ 23 de centimetri, care fusese fixat cu o răşină cu calităţi similare cimentului utilizat în prezent la intervenţii chirurgicale pe os, informează Agerpres.

Se pare că egipteanul a cărui mumie a suscitat interesul specialiştilor a trăit între secolul al XVI-lea şi al XI-lea î.Ch. "Cuiul are designul pe care îl utilizăm în zilele noastre pentru a obţine o bună stabilizare a osului", a explicat Richard Jackson, chirurg ortoped la Brigham Young University. 

Este pentru prima dată când se găsesc la o mumie indicii ale unei asemenea intervenţii chirugicale, similare celor efectuate în prezent. Întrebarea care rămâne fără răspuns, deocamdată, este cum au ajuns vechii egipteni la această performanţă.


S-au DEZBRĂCAT. Corpurile INCREDIBILE ale celor mai cunoscuţi sportivi din lume | GALERIE FOTO

Stan WawrinkaAli KreigerTodd CleverAly Raisman

 

 

 


LINIŞTEA unui sat a fost DEVASTATĂ de 500 de SWINGERI care fac un FESTIVAL OBSCEN | GALERIE FOTO

Festivalul SwingfieldsFestivalul SwingfieldsFestivalul SwingfieldsSatul zguduit de Festivalul Swingfields

 

 

 


De ce a ajuns VIRAL pe INTERNET: omul care a atras în numai patru zile aproape 5 milioane de vizualizări cu povestea sa TULBURĂTOARE şi TALENTUL său INCREDIBIL | GALERIE FOTO şi VIDEO

Donald Gould, omul străzii care cântă divin la pianDonald Gould, omul străzii care cântă divin la pianDonald Gould, omul străzii care cântă divin la pianDonald Gould, omul străzii care cântă divin la pian