Evenimentul Zilei > Sport > Este oficial. Voleibalistele vor putea juca în bikini la Doha
Este oficial. Voleibalistele vor putea juca în bikini la Doha

Este oficial. Voleibalistele vor putea juca în bikini la Doha

Federația Internațională de Volei (FIVB) a anunțat, marți seara, că bikinii nu vor fi interziși la turneul care se va desfășura la Doha.

Federația Internațională de Volei (FIVB) a anunțat, marți seara, că bikini nu vor fi interziși la turneul care se va desfășura la Doha. Bikini fac parte din ținuta obișnuită a jucătoarelor de volei, dar din cauza tradiției arabilor, acest lucru a fost destul de discutat.

Decizia de a accepta bikini la turneul de la Doha a venit în urma avertismetului dat de perechea Karla Borger/Julia Sude. Cele două au anunțat că vor boicota turneul în cazul în care costumația obișnuită de volei nu ar fi fost acceptată.

Turneu în bikini la Doha

Qatarul va găzdui primul său turneu major de volei pe plajă feminin, între 8 şi 12 martie, după ce a organizat timp de şapte ani o competiţie masculină, precum şi Jocurile Mondiale pe plajă din 2019, unde jucătoarele au fost autorizate să poarte un costum de baie.

Într-un comunicat transmis AFP, marţi seara, Federaţia internaţională precizează că a contactat Federaţia qatariană de volei (QVA), care a confirmat că nu va exista nicio restricţie care să vizeze ţinuta jucătoarelor.

Polemica a luat amploare după decizia de luni a perechii vedetă germane Karla Borger/Julia Sude de a boicota evenimentul, din cauza unei interdicţii de a purta bikini pe teren, jucătoarele fiind obligate să evolueze în tricouri şi pantaloni lungi, ţinută utilizată uneori în competiţie în condiţiile în care condiţiile meteo nu sunt prea favorabile.

FIVB a actualizat marţi seara regulamentul turneului, accesibil online, şi în mod special articolul 10, referitor la ţinuta jucătoarelor. „În urma discuţiilor, QVA a confirmat, pe 23 februarie, că nu vor exista restricţii pentru jucătoare, dacă acestea doresc să poarte ţinuta standard în timpul competiţiei din Qatar”, precizează Federaţia internaţională de volei.