Evenimentul Zilei > Sport > Scandal în lumea sportului. Starurile anunță că vor boicota turneul. Război cu guvernul
Scandal în lumea sportului. Starurile anunță că vor boicota turneul. Război cu guvernul

Scandal în lumea sportului. Starurile anunță că vor boicota turneul. Război cu guvernul

Karla Borger şi Julia Sude, starurile germane ale voleiului pe plajă au anunţat că vor boicota un turneu în Qatar.

Starurile germane ale voleiului pe plajă Karla Borger şi Julia Sude au anunţat că vor boicota un turneu în Qatar din cauza faptului că nu li se va permite să poarte biki pe plajă, o măsură pe care organizatorii qatarieni afirmă că nu au solicitat-o.

„Noi suntem aici pentru a ne face treaba, dar suntem împiedicate să ne purtăm ţinuta de muncă”, a justificat Karla Borger, duminică seara, pentru postul public german de radio Deutschlandfunk.

„Este singura ţară şi singurul turneu unde guvernul ne spune cum să ne facem treaba. Noi vom critica asta”, a adăugat Borger, vicecampioană mondială.

Starurile germane voleiului pe plajă anunță că vor boicota un turneu în Qatar

Qatarul va organiza în luna martie un turneu al Federaţiei internaţionale de volei pe plajă (FIVB), fiind pentru prima oară când micul stat din Golf va găzdui un turneu feminin sub egida FIVB, după ce a mai organizat o competiţie masculină şi în 2019 Jocurile Mondiale de plajă în care jucătoarele au fost autorizate să poarte costume de baie.

Jucătoarele au fost invitate să poarte tricouri şi pantaloni lungi, mai degrabă decât costume de baie, o decizie motivată, conform Federaţiei internaţionale, de „respectarea culturii şi tradiţiilor ţării gazdă”.

Însă Federaţia qatariană de volei pe plajă (QVA), organizatoarea turneului, a asigurat într-un comunicat că nu a făcut nicio solicitare în acest sens.

„Noi ne dorim ca toate sportivele să fie binevenite şi vom respecta codul stabilit de Federaţia internaţională”, a precizat forul qatarian.

Sursa: Agerpres

CITEȘTE ȘI Nicio jucătoare din România prezentă pe tabloul de la Adelaide! Accidentată, Bianca Andreescu s-a retras în ultimul moment

CITEȘTE ȘI Simptomul periculos pe care mulți români îl ignoră. Până la cancer mai e doar un pas

CITEȘTE ȘI  Presa din Slovenia relatează despre calvarul trăit de Ante Vukušić la FCSB. Croatul are însă o altă variantă

CITEȘTE ȘI Detalii picante din culisele divorțului lui Kim Kardashian. Fanii vor afla totul în curând