Evenimentul Zilei > Sport > Nicio jucătoare din România prezentă pe tabloul de la Adelaide! Accidentată, Bianca Andreescu s-a retras în ultimul moment
Nicio jucătoare din România prezentă pe tabloul de la Adelaide! Accidentată, Bianca Andreescu s-a retras în ultimul moment

Nicio jucătoare din România prezentă pe tabloul de la Adelaide! Accidentată, Bianca Andreescu s-a retras în ultimul moment

Tenismenele din România şi-au luat pauză după Australian Open şi Phillip Island Trophy şi nu vor evolua în turneul din această săptămână, găzduit la Adelaide.

Nicio jucătoare din România prezentă pe tabloul de la Adelaide! Accidentată, Bianca Andreescu s-a retras în ultimul moment.

Nicio jucătoare din ţara noastră nu este prezentă pe tabloul principal al competiţiei cu premii în valoare totală de 535.530 de dolari. Chiar dacă figura pe lista sportivelor care vor lua startul la Adelaide, canadianca cu origini româneşti, Bianca Andreescu, a fost nevoită să se retragă, pe ultima sută de metri.

Câştigătoare din 2019 a turneului de Mare Şlem de la US Open se confruntă cu noi probleme medicale în urma semifinalei de la Phillip Island Trophy, perdută dramatic în faţa cehoaicei Marie Bouzkouva, şi a luat hotărârea de a nu mai participa la turneul WTA 500 de la Adelaide.

Revenind după o pauză de cincisprezeci luni şi după meciuri dure şi lungi în ultimele două săptămâni, mă confrunt cu o problemă la picior. Mă gândesc la viitorul sezonului şi am decis să mă retrag de la Adelaide”, a anunţat tânăra tenismenă în vârstă de 20 de ani.

Andreescu ratează şi turneul de la Doha

Andreescu nu va rata doar competiţia de la Adelaide. Jucătoarea de 1,70 metri va fi ţinută pe tuşă de această accidentare, minim două săptămâni şi nu va putea fi astfel prezentă nici pe tabloul principal de la Doha. Mai mult decât atât, este pusă sub semnul întrebării inclusiv participarea acesteia la competiţia de la Dubai, organizată în perioada 7 – 13 martie.

Dezastru! Andreescu s-a retras de la Adelaide şi de la Doha. Încă se află pe tabloul de la Dubai, dar sunt şanse mici să meargă în Orientul Mijlociu pentru a evolua într-o singură competiţie” au titrat jurnaliştii de la Tennis Tonic.

Actualul număr trei mondial, Simona Halep, a anunțat că va renunța la turneul de la Doha, acolo unde s-a impus în 2014. Acum, tenismena de 29 de ani se află în vacanţă, în ţară, recuperându-se după parcursul de la Melbourne.