Evenimentul Zilei > Sport > Irina Begu îşi încheie parcursul de la Melbourne. A pierdut în fața Biancăi Andreescu
Irina Begu îşi încheie parcursul de la Melbourne. A pierdut în fața Biancăi Andreescu

Irina Begu îşi încheie parcursul de la Melbourne. A pierdut în fața Biancăi Andreescu

 Tenismena din România, Irina Begu, şi-a încheiat, în această dimineaţă, parcursul la turneul cu premii în valoare totală de 235.238 de dolari, de la Phillip Island Trophy.

Irina Begu, în vârstă de 30 de ani a fost învinsă dramatic, cu scorul de 1 – 2, de canadianca Bianca Andreescu, la capătul unei partidei maraton, care s-a întins pe durata a aproape două ore şi jumătate.

Begu a început cu stângul sfertul de finală de la Melbourne, cedând chiar în primul game pe propriul serviciu. Sportiva originară din Bucureşti a reuşit totuşi să revină rapid în avantaj pe tabela de marcaj (3 – 2), dar Andreescu a avut nervii mai tari şi a închis setul, cu 6 – 3.

În actul secund, Begu nu a mai stat la discuţii şi a luat un avantaj considerabil, după ce a izbutit două break-uri (4 – 0). Românca s-a impus, în cele din urmă, cu 6 – 4 şi a împins confruntarea într-un set decisiv, caracterizat prin răsturnări spectaculoase de scor.

Set nebun la Melbourne

Begu nu a avut nevoie decât de puține minute pentru a se distanța la două game-uri avans în startul acestui ultim act, însă câștigătoarea de la US Open din 2019 a restabilit imediat egalitatea, la doi. Jucătoarea cu origini româneşti născută în Canada, în provincia Ontario a servit apoi pentru victorie la 5 – 3. Begu şi-a păstrat din nou calmul şi a trimis setul într-un tie – break, care avea să aibă o nouă desfășurare nebună.

Tie – break, pe muchie de cuţit

Românca a fost prima care a obținut un mini – break, dar Andreescu nu s-a pierdut, nici de această dată, cu firea. Numărul 9 WTA mondial a obţinut, până la urmă, biletele pentru semifinală, după ce a profitat de prima minge de meci (7 – 5). „Bianca Andreescu completează tabloul careului de aşi de la Phillip Island Trophy. Favorită numărul doi o înfrânge pe Begu şi obţine victoria după un forehand câştigător, trimis pe linie” titrează pagina oficială a WTA.