Evenimentul Zilei > Sport > ESTE OFICIAL. Guvernul SCOATE LA LICITAȚIE marca Steaua. Gigi Becali A REACȚIONAT imediat ÎN STILUL CARACTERISTIC
ESTE OFICIAL. Guvernul SCOATE LA LICITAȚIE marca Steaua. Gigi Becali A REACȚIONAT imediat ÎN STILUL CARACTERISTIC

ESTE OFICIAL. Guvernul SCOATE LA LICITAȚIE marca Steaua. Gigi Becali A REACȚIONAT imediat ÎN STILUL CARACTERISTIC

Breaking news pentru fanii echipei de fotbal Steaua. Guvernul a decis vineri să scoată la licitație marca Steaua. Imediat a venit și reacția lui Gigi Becali, finanțatorul echipei FCSB.

Guvernul a anunțat că scoate la licitație marca Steaua la un preț de pornire de 3,69 milioane euro/an, fără TVA. Conform profit.ro, Guvernul se grăbește să transfere dreptul asupra mărcii „STEAUA BUCUREȘTI”, prin licitație, pentru a elimina polemicile legate de folosirea mărcii.

Finanțatorul FCSB, Gigi Becali, a declarat pentru News.ro că licitația pregătită de Guvern pentru marca Steaua este făcută corect.

"Guvernul a scos la licitație pentru că așa se face. Să vedem acum cu cât se vinde. La primul pas cer 3,7 milioane pentru că au făcut o evaluare și așa spune legea. E corect ceea ce fac. Nu este mare suma, e corect făcută licitația pentru că ei de la Guvern vin și spun: De ce vă certați cu Becali? Scoateți marca la vânzare să vedem cât costă. Să vedem cu cât se vinde, dar procedura este corectă. Eu asta am și cerut când am fost la MApN și am vorbit cu doamna aceea secretar de stat. Dacă la prima licitație nu vine nimeni, apoi scade până la 50 la sută, apoi se face negociere directă. Eu nu sunt interesat nici la 50 la sută pentru că nu ai ce să produci de 1.850.000 pe an, deoarece trebuie să-ți mai rămână și ție un leu. Cineva care o ia nu produce banii ăștia, 3,7 milioane pe an", a declarat Becali pentru News.ro

Gigi Becali a mai precizat că ar da simbolic 10.000-20.000 de euro pe an: "Din punctul meu de vedere, eu aș da pe an undeva la 10.000-20.000 de euro, așa simbolic. Pentru că marca asta nu produce nimic. Eu am avut experiența asta cu Departamentul de Marketing și pierdeam 10.000 de dolari pe lună cu fulare și materiale promoționale. Atunci am desființat serviciul de marketing și nu mai vând nimic. Sunt alte mărci, Riesling, misling, nu știu, nu mă pricep, care vând. Dar nu-i interesează pe oameni ciocolata Steaua. Singurele lucruri care merg sunt de îmbrăcăminte sport, dar și de-astea câte să vinzi ca să câștigi mai mult de 3,7 milioane pe an?".

Clubul FC Steaua fost acționat în instanță în 2011 de Clubul Sportiv al Armatei Steaua București, care a cerut anularea mărcii înregistrate de gruparea din Liga I. În aprilie 2012, Tribunalul București a respins cererea, decizie menținută de Curtea de Apel București. În decembrie 2013, ICCJ a dat dreptate clubului sportiv al armatei. A urmat o perioadă de neînțelegeri între cele două părți implicate în acest caz, astfel că echipa patronată de Gigi Becali este obligată să joace sub numele de FCSB și sub o altă emblemă. Această situație a dus la îndepărtarea suporterilor de echipă, din cauză că aceștia nu se identifică sub nicio formă cu FCSB, ci doar cu echipa care purta emblema armatei.

În această săptămână, CSA Steaua a depus o cerere de chemare în instanță a clubului deținut de Gigi Becali, Fotbal Club Steaua București, prin care solicită recuperarea prejudiciului de 36,8 milioane de euro, sumă care ar rezulta din folosirea mărcii în perioada 2004-2014.