Evenimentul Zilei > Actualitate > Este DOLIU la Hollywood! Un MARE actor ADORAT de români a murit
Este DOLIU la Hollywood! Un MARE actor ADORAT de români a murit

Este DOLIU la Hollywood! Un MARE actor ADORAT de români a murit

Unul dintre cei mai apreciați actori din România, datorită trilogiei 'Millenium', ecranizare a operei scriitorului Stieg Larsson, s-a stins din viață, marţi, la 56 de ani.

"Trebuie să comunicăm azi o veste tristă, că actorul actorul şi scriitorul Michael Nyqvist a murit la 27 iunie după o grea suferinţă. Michael Nyqvist avea 56 de ani şi lasă în urmă un mare gol. Familia cere să i se respecte doliul", se arată într-un comunicat trimis agenţiei suedeze de ştiri TT, citat de Agepres. 

Nyqvist și-a început cariera ca actor la centrul dramatic din Malmoe (sudul ţării) şi a ajuns să facă parte din Dramaten, prestigiosul teatru din Stockholm, unde a obţinut primele succese la sfârşitul secolului trecut, în paralel cu începerea unei cariere în televiziune şi saltul în cinematografie. 

Dar, în opinia criticilor rolul ziaristului Mikael Blomkvist din saga 'Millenium', alături de Noomi Rapace ca pirata informaticiană Lisbeth Salander, cel care l-a făcut cunoscut în afara Suediei şi i-a deschis porţile Hollywood-ului jucând apoi în filme ca 'Mission Impossible: Ghost Protocol (2012) şi 'John Wick' (2014).