Evenimentul Zilei > International > Este de neconceput că ONU nu alocă fonduri pentru lupta împotriva terorismului, ci doar pentru migranţi
Este de neconceput că ONU nu alocă fonduri pentru lupta împotriva terorismului, ci doar pentru migranţi

Este de neconceput că ONU nu alocă fonduri pentru lupta împotriva terorismului, ci doar pentru migranţi

MTI (Ungaria). Este de neconceput faptul că lupta împotriva terorismului nu este inclusă în bugetul ONU, în timp ce această organizaţie îşi iroseşte banii pe cauze care periclitează întreaga lume, cum ar fi încurajarea migraţiei, a declarat ministrul ungar de externe, Péter Szijjártó, marţi, la Viena, în cadrul unei conferinţe pe tema combaterii terorismului.

Încurajarea neîncetată a migraţiei şi prezentarea acesteia ca unul dintre cele mai pozitive fenomene din lume este o ameninţare foarte serioasă pentru toată omenirea, a adăugat şeful diplomaţiei ungare. Péter Szijjártó a afirmat că Pachetul global al ONU referitor la migraţie reprezintă un îndemn pentru oameni ca aceştia să pornească la drum, fiind un imens pericol pentru zonele şi ţările de tranzit, la fel ca şi pentru cele de destinaţie.

„Tocmai de aceea facem apel la ONU să includă în bugetul său lupta împotriva terorismului, să cheltuiască mai mult pentru lupta împotriva terorismului şi mai puţin pentru încurajarea migraţiei, căci acesta este în interesul tuturor locuitorilor Pământului”, a spus ministrul ungar de externe, în alocuţiunea rostită la o conferinţă organizată de ONU, Organizaţia pentru Securitate şi Colaborare în Europa (OSCE) şi Elveţia, care sintetizează conferinţele regionale organizate în mai multe ţări membre ale OSCE.

Odată cu expansiunea organizaţiei teroriste Statul Islamic în Orientul Mijlociu şi în Africa de Nord, precum şi cu intensificarea migraţiei ilegale în masă, starea idilică a Europei, fără ameninţări teroriste reale, serioase, a luat sfârşit acum 4-5 ani.

„După anul 2015, în paralel cu intensificarea migraţiei în masă, am fost nevoiţi să suportăm în Europa 30 de atacuri teroriste majore, comise de persoane care provin din familii de imigranţi”, a reamintit Szijjártó Péter. Ministrul ungar de externe a mai afirmat: trebuie să redăm siguranţa Europei, trebuie să apărăm continentul de terorismul global. Iar, în acest scop, sunt necesari patru paşi: trebuie învinsă definitiv organizaţia jihadistă, trebuie apărate graniţele, trebuie sprijinite comunităţile refugiate din calea terorii ca să se poată întoarce la casele lor şi va trebui ca lupta împotriva terorismului să fie cea mai importantă datorie a ONU, a accentuat Péter Szijjártó.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.