Editura Evenimentul si Capital

Este considerată cea mai mare minune de la Învierea Domnului. Povestea unui mare MIRACOL al Fecioarei Maria

12-09/fecioara_02-465x390
Autor: | | 3 Comentarii | 2046 Vizualizari

O mulţime de 30. 000 de oameni a văzut un glob de lumină care a traversat valea de la est la vest si s-a aşezat pe un măslin…Ceea ce a urmat a fost numit ”cea mai mare minune de la Învierea Domnului”.

Totul s-a petrecut pe 13 septembrie 1917, la Fatima, în Portugalia. În jurul copacului s-a format un nor alb si a plouat cu petale albe. După un timp, globul luminos s-a înălţat şi s-a deplasat în direcţia soarelui. Era a cincea oară în acelaşi an când se petrecea aşa ceva în sătucul portughez, care devenit peste noapte un loc binecuvântat: locul în care s-a arătat Fecioara Maria. Presa vremii a considerat că este ceva fabulos, iar relatările de atunci sunt reluate în continuare de presa prezentului, evenimentelor de la Fatima fiindu-le dedicate mii de pagini web.

Ţara era răvăşită

Înainte de evenimentele care aveau să îi aducă celebritatea mondială, Fatima era un sătuc portughez a cărui nume cu rezonanţă arabă provine de la o prinţesă maură. Care pe la jumătatea secolului al XII-lea acceptase să se boteze pentru a se putea căsători cu iubitul său, Contele de Ourem. Conform cronicilor vremii, respectivul an 1917, era parcă mai crunt ca niciodată. Pentru că ţara era răvăşită de Primul Război Mondial şi de sărăcie. În primăvarara acelui an, pe 13 mai, trei copii din Fatima, Lucia dos Santos şi verii ei Jacinta şi Francisco, având vârstele între 7 şi 13 ani, păşteau turmele undeva în apropierea satului, într-un loc numit de localnici Cova da Iria (Grota Sfintei Irina), când dintr-odată s-a iscat un fel de furtună, urmată de două fulgere, pentru ca apoi, deasupra unui stejar, avea să le apară imaginea Fecioarei Maria, pe care ulterior copiii aveau să o descrie astfel: o Doamnă îmbrăcată toată în alb, mai strălucitoare decât soarele. “Răspândea o lumină mai limpede şi mai intensă decât un pahar de cristal umplut cu apă cristalină, străbătută de razele celui mai arzător soare”, va povesti Lucia.

În acelaşi loc

Singura care o putea auzi era Lucia, care a întrebat- o cine este şi ce ar vrea de la ei. Maria le-a spus că vor trebui să îndure multe suferinţe şi că vor trebui să se roage mult, că Jacinta şi Francisco vor veni curând la ea (lucru care avea să se întâmple în anii imediat următori), dar că Lucia va veni mult mai târziu (avea să moară la 98 de ani) Le-a cerut să vină în acelaşi loc timp de şase luni, în fiecare zi de 13. La următoarele întâlniri, Fecioara a continuat să le spună să se roage mult, spunându-le că războiul se va sfârşi curând, iar cei teferi vor reveni la casele lor. Vâlva creată în jurul celor trei ciobănaşi analfabeţi care spuneau că li se arată Fecioara Maria şi stau de vorbă cu ea era de amploare.

Vestea evenimentelor de la Fatima s-a răspândit, astfel că începuseră să vină credincioşi din toată ţara. O parte a presei îi acuza pe copii de şarlatanie. Lucia, Jacinta şi Francisco vor fi arestaţi şi anchetaţi timp de trei zile. Vor rezista, inclusiv deselor ameninţări cu moartea, cu o încrâncenare care va impresiona. Copiii au fost eliberaţi, de teamă că arestarea lor ar putea provoaca revolte în rândul mulţimilor de credincioşi care asaltau deja Fatima. Copiii vor avea o penultimă întâlnire cu “Doamna” pe 13 septembrie 1917, când îi vor solicita acesteia să înfăptuiască o minune pentru a-i reapropia pe oameni de credinţă şi pentru a nu mai fi acuzaţi de şarlatanie. Fecioara le răspunde că fiecare om e liber să aleagă dacă vrea să-l slujească sau nu pe Domnul, şi le promite că la următoarea întâlnire va face minunea cerută…

O lumină puternică

Lovitura CRUNTA pentru Elena Udrea. Decizie FARA PRECEDENT in justitie! Iubita lui Alexandrov, DEVASTATA de veste

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI