"Camionul a fost condus intenţionat să intre în mulţimea de la târgul de Crăciun, estimează anchetatorii noştri", a indicat poliţia capitalei germane într-un mesaj pe Twitter. Cotidianul Tagesspiegel, citat de BBC, scrie că suspectul era cunoscut de poliţie pentru o serie de infracţiuni minore, dar anchetatorii nu îi descoperiseră conexiuni cu reţelele de terorişti.

Camionul înmatriculat în Polonia a intrat în viteză în mulțimea aflată la târgul de Crăciun de la la Biserica Memorială ”Gedächtniskirche”, în zona de vest a capitalei, în apropierea celebrului bulevard de Shopping Kudamm. În interiorul acestua se aflau 25 de tone de produse metalurgice provenind din Italia și care urmau să fie descărcate la Berlin.

"Firma care trebuia să preia încărcătura nu a putut face recepția și șoferului i s-a spus să revină marți dimineața. Noi i-am zis să aștepte undeva prin Berlin", a mai declarat Lukasz Wasik. Şoferul titular al autovehiculului a fost găsit mort în cabină şi se crede că a fost ucis de autorul atacului.

"Bărbatul găsit în camion este un cetățean polonez", a indicat poliția pe contul său de Twitter. Acesta face parte dintre cei 12 morți recenzați de autorități, în timp ce un suspect a fost arestat, potrivit autorităților, care nu au făcut precizări cu privire la identitatea sa.