Evenimentul Zilei > Economie > EȘEC al statului: Tilturile de stat pentru populație, vândute doar PE JUMĂTATE
EȘEC al statului: Tilturile de stat pentru populație, vândute doar PE JUMĂTATE

EȘEC al statului: Tilturile de stat pentru populație, vândute doar PE JUMĂTATE

Termenul de depunere a cererilor pentru cumpărarea de titluri de stat pentru populaţie a expirat astăzi la ora 13,00, dar au fost subscrise doar jumătate din titluri, potrivit Agerpres, care citează surse din piață.

Potrivit prospectului de emisiune, în cazul în care oferta este subscrisă în proporţie mai mică decât valoarea scoasă la vânzare, dobânda titlurilor va fi cea maximă, respectiv 2,15% pe an. Ministerul Finanţelor va anunţa luni rezultatele ofertei şi dobânda aferentă titlurilor. 

Valoarea emisiunii  este de 100 de milioane de lei, valoarea nominală a unui titlu de stat este de 1.000 de lei, scadenţa este la 2 ani. 

Sindicatul de intermediere este format din BCR, BRD şi Raiffeisen Bank. 

Dobânda acestor titluri de stat va fi stabilită ulterior perioadei de subscriere, respectiv pe 22 iunie, în funcţie de ordinele de subscriere plasate de investitori. 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: